Hjemmelavede ispinde med hestebønner, saltkaramel og chokolade - Pure Dansk™

Hjemmelavede ispinde med hestebønner, saltkaramel og chokolade

Af Pure Dansk™

Hjemmelavede ispinde med hestebønner, saltkaramel og chokolade - Pure Dansk™

Lækker cremet flødeis med hestebønner, fyld af saltkaramel og overtrukket med chokolade. Hjemmelavet magnum ispind tilsat protein fra hestebønnerne.  

Forberedelse 10 min / Tilberedning 30 min / Frys 6 timer / I alt 6 t og 40 min
Denne opskrift giver 10 små is eller 5 almindelige
 

Ingredienser

Ispinde

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 dl kogevand fra kogte hestebønner
  • 2 tsk. flydende vanilje 
  • 10 dadler 
  • 1 spsk. honning 
  • 1 tsk. salt 
  • ½ liter fløde 
Saltkaramel 
  • 1½ dl sukker
  • 1½ dl fløde 
  • 1 tsk. flagesalt
Chokoladeovertræk
  • 400 g chokolade - mørk, lys eller hvid

 

Fremgangsmåde

Dagen før eller minimum 12 timer før:

  1. Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød på køl i min 12 timer, eventuelt natten over
12 timer efter:
  1. Hæld iblødsætningsvandet og kog i rigeligt letsaltet vand i 40 minutter
    Gem kogevandet og stil til side. 
  2. Blend hestebønner med udstendede dadler, honning, salt, 1 dl fløde og 2 dl kogevand fra hestebønner til en ensformig masse.
  3. Pisk de resterende 4 dl fløde lige inden det bliver stift. Det må ikke blive stift, for så bliver isen grynet. 
  4. Vend roligt hestebønnemassen med den letpiskede fløde
  5. Hæld ismassen i forme og sæt en pind i midten
  6. Frys ned i minimum 6 timer
    Når ispindene er frosne laves saltkaramel og smeltet chokolade til overtræk
  7. Sukker smeltes i en tykbundet gryde ved middel varme, det er vigtigt at du ikke rører i det undervejs. Sukkeret bliver først let krystalliseret og så flydende og brunligt. Pas på det ikke brænder på. 
  8. Hæld piskefløde i når sukkeret er lysebrunt og flydende og rør rundt
  9. Tag af varmen, tilsæt salt og sæt til afkøling
  10. Smelt chokolade i et vandbad - gerne i et højt glas, så du let kan stikke isen ned i den smeltede chokolade.
  11. Tag ispindene ud af deres form og læg dem på et spækbræt beklædt med bagepapir. Husk at sikre dig, at spækbrættet kan være i din fryser.
  12. Tag 2-3 ispinde ud af fryseren ad gangen og overtræk først med saltkaramel en efter en og dyb efterfølgende i chokoladen.
    Læg dem tilbage på bagepapiret og kom dem i fryseren, så hurtigt du kan herefter. Ispindene er klar til at spise, når chokoladen er helt frossen
Tag gerne isene op 10-15 minutter før de skal spises, så er de mere bløde og cremede.