Hjemmelavede ispinde med hestebønner, saltkaramel og chokolade - Pure Dansk™

Hjemmelavede ispinde med hestebønner, saltkaramel og chokolade

Af Pure Dansk

Hjemmelavede ispinde med hestebønner, saltkaramel og chokolade - Pure Dansk™

Lækker cremet flødeis med hestebønner, fyld af saltkaramel og overtrukket med chokolade. Hjemmelavet magnum ispind tilsat protein fra hestebønnerne.  

Forberedelse 10 min / Tilberedning 30 min / Frys 6 timer / I alt 6 t og 40 min
Denne opskrift giver 10 små is eller 5 almindelige
 

Ingredienser

Ispinde

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 dl kogevand fra kogte hestebønner
  • 2 tsk. flydende vanilje 
  • 10 dadler 
  • 1 spsk. honning 
  • 1 tsk. salt 
  • ½ liter fløde 
Saltkaramel 
  • 1½ dl sukker
  • 1½ dl fløde 
  • 1 tsk. flagesalt
Chokoladeovertræk
  • 400 g chokolade - mørk, lys eller hvid

 

Fremgangsmåde

Dagen før eller minimum 12 timer før:

  1. Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød på køl i min 12 timer, eventuelt natten over
12 timer efter:
  1. Hæld iblødsætningsvandet og kog i rigeligt letsaltet vand i 40 minutter
    Gem kogevandet og stil til side. 
  2. Blend hestebønner med udstendede dadler, honning, salt, 1 dl fløde og 1 dl kogevand fra hestebønner til en ensformig masse.
  3. Pisk de resterende 4 dl fløde lige inden det bliver stift. Det må ikke blive stift, for så bliver isen grynet. 
  4. Vend roligt hestebønnemassen med den letpiskede fløde
  5. Hæld ismassen i forme og sæt en pind i midten
  6. Frys ned i minimum 6 timer
    Når ispindene er frosne laves saltkaramel og smeltet chokolade til overtræk
  7. Sukker smeltes i en tykbundet gryde ved middel varme, det er vigtigt at du ikke rører i det undervejs. Sukkeret bliver først let krystalliseret og så flydende og brunligt. Pas på det ikke brænder på. 
  8. Hæld piskefløde i når sukkeret er lysebrunt og flydende og rør rundt
  9. Tag af varmen, tilsæt salt og sæt til afkøling
  10. Smelt chokolade i et vandbad - gerne i et højt glas, så du let kan stikke isen ned i den smeltede chokolade.
  11. Tag ispindene ud af deres form og læg dem på et spækbræt beklædt med bagepapir. Husk at sikre dig, at spækbrættet kan være i din fryser.
  12. Tag 2-3 ispinde ud af fryseren ad gangen og overtræk først med saltkaramel en efter en og dyb efterfølgende i chokoladen.
    Læg dem tilbage på bagepapiret og kom dem i fryseren, så hurtigt du kan herefter. Ispindene er klar til at spise, når chokoladen er helt frossen
Tag gerne isene op 10-15 minutter før de skal spises, så er de mere bløde og cremede.

Danske Hestebønner

Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

→ Køb Danske Hestebønner