Braiseret Ingrid ærter med fennikel, citron og kylling

Braiseret Ingrid ærter med fennikel, citron og kylling

Af Pure Dansk™

Braiseret Ingrid ærter med fennikel, citron og kylling

Hvis du synes det er svært at få spist nok bælgfrugter i løbet af ugen, så prøv denne nemme og hyggelige hverdagsret med Ingrid ærter. I denne opskrift skal du blot huske at iblødsætte ærterne dagen før, men de skal ikke koges, da de bliver tilberedt i ovnen med alle de andre gode ingredienser. meget nem ovnret. 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 2 t / I alt 2 t og 15 min 
Opskriften giver til 2 personer

Ingredienser

  • 200 g tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 kyllingelår
  • 2 spsk kapers
  • ½ økologisk citron
  • 1½ fennikel
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg med skal
  • 1½  dl olivenolie
  • timian, gerne citrontimian
  • salt og peber 

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl og iblødsæt de tørrede Ingrid ærter i rigeligt vand på køl.

På dagen: 

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra.
  2. Skyl fennikel og snit fint. Skær citronen i meget tynde skiver. Snit rødløg fint. 
  3. Kom alle ingredienserne i en gryde, som kan tåle at gå i ovnen. Krydr gavmildt med havsalt og friskkværnet peber. Læg låg på gryden og kom den i en varm ovn, 150 grader varmluft, og lad hele herligheden hygge sig derinde i ca. 2 timer. Tag gerne låget af efter 1,5 time, så det kan blive lidt sprødt. 
Inden servering pyntes med piment d'espelette eller chiliflager, og ekstra timian. Retten kan serveres med en sprød, grøn salat eller lækkert surdejsbrød (til at suge al den gode, aromatiske olie)

Opskriften er udviklet af Ditte Ingemann for Pure Dansk 

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter