Kroketter med Ingrid ærter og syrlig rosmarinmarinade

Af Pure Dansk™

Kroketter med Ingrid ærter og syrlig rosmarinmarinade
Vegetarisk
Vegetarisk
Kroketter med Ingrid ærter og syrlig rosmarinmarinade

Sprøde udenpå og bløde indeni gør kroketter til en skøn snack eller alternativ til kartofler. Denne variant er med danske Ingrid ærter, ærtemel, chili og en krydret syrlig rosmarin marinade.

Lav dine egne kroketter på danske Ingrid ærter

Hjemmelavede kroketter med Ingrid ærter og en syrlig rosmarinmarinade er det perfekte indslag på ethvert tapasbord. De små sprøde bidder gemmer på en cremet kerne af milde, danske ærter, der giver en rund og nøddeagtig smag. Når bælgfrugter bruges som alternativ til kartofler i en kroket, får man samtidig alle deres gode kostfibre og planteproteiner. Den friske marinade med citron og rosmarin tilfører syre, aroma og dybde – en elegant kontrast til den sprøde overflade.

Server kroketterne sammen med syltede grøntsager, sprøde snack fritter på Ingrid ærter, hjemmelavet aioli på aquafaba eller en grov urtecreme for et fuldendt udtryk. Ideel til alle, der sætter pris på små, smagfulde serveringer med bæredygtige ingredienser.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Dansk Ærtemel.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Kroketter med Ingrid ærter og syrlig rosmarinmarinade

Antal
12 stk.
Tid
25 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • ¾ dl (60) g Dansk Ærtemel
  • 1 citron
  • 1 æg 
  • ½ tsk. chiliflager
  • ½ tsk. bagepulver 
  • 3 spsk. olie, til stegning
  • Rosmarin marinade

  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. flagesalt 
  • 50 g spinat
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld herefter vandet fra.  
  • Kom Ingrid ærterne i en foodprocessor sammen med æg og citronskal og -saften fra 1 citron. Tilsæt chiliflager, ærtemel, bagepulver, salt og peber. Blend til alt er godt blandet, men ikke for meget. Der skal stadig være lidt struktur fra Ingrid ærterne.
  • Varm en pande op til lidt over middel varme. Mens panden varmer op, kan du begynde at forme dine kroketter. De skal cirka være 7 cm lang. Form dem trekantede. Der skal blive 12 stk.
  • Når panden er godt varm kommes olie på. Læg kroketterne på panden og steg dem i ca. 10 minutter. Vend dem regelmæssigt, så de bliver gyldne på alle sider. 
  • Når de er færdigstegte, lægges de på en tallerken med køkkenrulle for at dryppe af.
  • Kom rosmarinnåle og ½ tsk salt i en morter og stød det fint. Hvis du ikke har en morter, kan du hakke rosmarinen helt fint og blande med fint salt. 
  • Pres citronsaft ned i morteren og rør olivenolie i. 
  • Tænd panden på svag varme og kom rosmarinmarinaden på panden og lun den igennem i 30 sek. 
  • Anret spinat på et fad, læg kroketterne oven på og hæld rosmarinmarinaden ud over dem. 
  • Serveringsforslag

    Servér som en let snack for sig selv, eller som tilbehør til kød- eller grønne retter.