Pastasalat med bagte tomater, chorizo, linsepesto og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Pastasalat med bagte tomater, chorizo, linsepesto og Ingrid ærter
Pastasalat med bagte tomater, chorizo, linsepesto og Ingrid ærter

Fyldig og lækker pastasalat med Ingrid ærter og nem hjemmelavet rød pesto med Anicia linser. Salaten kan spises både som en måltidssalat og som tilbehør.

Pastasalat med bælgfrugter er fuld af smag og næring

Pastasalat med bagte tomater, krydret chorizo og cremet linsepesto er en smagsbombe, der løfter hverdagsmaden. Kombinationen af søde, ovnbagte tomater og danske Ingrid ærter giver et særligt twist, der både mætter og imponerer ved bordet. Perfekt som sommermåltid eller til madpakken dagen efter.

Når Ingrid ærter og linser fra danske marker møder sydlandske smage, opstår der en pastasalat fuld af karakter. Pastasalaten er fuld af sunde kostfibre og spækket med proteiner fra Ingrid ærter og linser, og toppet med spicy chorizo og sødme fra ovnbagte tomater forkæler du for dine smagsløg og din krop.

Hvis du ønsker en vegetarisk version, kan du udelade chorizopølsen og stadig have en pastasalat smækfuld af smag. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Danske Anicia Linser.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Pastasalat med bagte tomater, chorizo, linsepesto og Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 400 g cherrytomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 70 g stærk tapaspølse, chorizo eller lignende
  • ½ tsk. røget paprika
  • Salt
  • 350 g pasta
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • Rød linsepesto

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • En lille håndfuld frisk bredbladet persille
  • 25 g fast modnet ost, vesterhavsost eller parmesan
  • ½ fed hvidløg
  • 65 g soltørrede tomater
  • Saften af ¼ øko citron
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • ¾ dl smagsneutral olie
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter, og sæt dem i blød i rigeligt vand i køleskabet i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog dem i 25-30 minutter i letsaltet vand. Hæld kogevandet fra de kogte ærter, og stil dem til side.
  • Skyl de tørrede Anicia linser, og kog dem i rigeligt vand tilsat et nip salt i 20-25 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 °C varmluft. Skyl cherrytomaterne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med de kogte Ingrid ærter.
  • Tilsæt olie, tørret basilikum og salt, og bland det hele godt sammen med en ske på bagepladen.
  • Skær pølsen i skiver, og vend dem i lidt olie og røget paprika. Gør plads på bagepladen, så pølserne kan ligge ved siden af cherrytomaterne og Ingrid ærterne.
  • Bag det hele i ovnen i 20 minutter, til pølserne er gyldne, og tomaterne er møre.
  • Hæld vandet fra de kogte Anicia linser. Skyl persillen, og blend linser, persille, ost, hvidløg, soltørrede tomater, citronsaft, salt og friskkværnet peber sammen med olie i en minihakker til en cremet pesto.
  • Kog pastaen i letsaltet vand. Hæld vandet fra den kogte pasta, og vend den sammen med linsepestoen i en skål.
  • Tilsæt bagte tomater, Ingrid ærter og ristet pølse. Bland det godt sammen, og top pastasalaten med frisk basilikum eller persille.
  • Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter