Salat med stegt palmekål, hestebønner og rødbede

Af Pure Dansk™

Salat med stegt palmekål, hestebønner og rødbede
Vegetarisk
Vegetarisk
Salat med stegt palmekål, hestebønner og rødbede

En sprød og lækker salat med danske hestebønner, sprødt palmekål og rødbede. Smuk og simpel julesalat.

Gør vintermaden både farverig og nærende med en mættende salat fuld af sæsonens grøntsager

Når temperaturen falder, er det tid til salater, der mætter. Her mødes stegt palmekål og rødbede i en rustik og velsmagende kombination, hvor hestebønner leverer planteprotein og tekstur.

Stegt palmekål giver en lækker, let sprød tekstur, mens hestebønner og rødbede tilføjer både protein og dybde i smagen. En ideel ret til kødfri dage, fyldt med antioxidanter, fibre og plantebaseret power. En favorit til vintersæsonen for dem, der ønsker et sundt, vegetarisk måltid med masser af smag og næring. 

Find inspiration til grønne måltider med en lun julesalat, som er perfekt som hovedret eller tilbehør til for eksempel et indbagt farsbrød med gråærter og sammensat en vintermenu med fokus på både ernæring og bæredygtighed.

 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Salat med stegt palmekål, hestebønner og rødbede

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • ½ løg 
  • 1 kvist rosmarin
  • 8 palmekålsblade
  • 100 g rødbede
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. + 1 tsk honning
  • 1 spsk. æblecidereddike 
  • 1 håndfuld tørret timian  
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne. Kog de udblødte hestebønner i rigeligt vand med lidt salt, ½ løg og 1 kvist rosmarin i 40 minutter.
  • Si vandet fra de kogte bælgfrugter, gem eventuelt kogevand, løg og rosmarin til vores opskrift på julesauce.
  • Skyl og fjern stilken fra 4 af palmekålsbladene, og skær i store stykker. Behold de mindste 4 palmekålsblade hele.
  • Skræl rødbeden og skyl den i koldt vand. Skær den i tynde skiver med en skræller eller et mandolinjern.
  • Steg palmekålen og hestebønnerne på en pande med 1 spsk. smør og 1 spsk. honning, salt og peber i 3-5 par minutter, til hestebønnerne er let stegte. 
  • Bland 1 spsk. æblecidereddike og 1 tsk. honning sammen til en vinaigrette. 
  • Anret de stegte palmekål og hestebønner med stykker af rødbede, hæld vinaigretten over og top med frisk timian. 
  • Serveringsforslag

    Servér som en lækker julesalat til flæskestegen, anden eller plantestegen.