Sommersalat med danske Anicia linser, søde jordbær, sprød spinat og halloumi

Sommersalat med Anicia linser, jordbær, spinat og halloumi

Af Pure Dansk™

Sommersalat med danske Anicia linser, søde jordbær, sprød spinat og halloumi

 

En lækker salat med danske råvarer. De søde jordbær, den salte halloumi, de pebrede noter fra Anicia linser og den sprøde spinat giver en mættende måltidsalat - spækfyldt med smag.  

 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 30 min / I alt 40 min
Denne opskrift giver salat til 4 personer 

 

Ingredienser

  • 2 dl tørrede danske Anicia linser
  • 250 g dansk spinat 
  • 200 g danske jordbær 
  • 250 g halloumi 

Vinaigrette dressing:

  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1-2 tsk hvidvinseddike
  • 2 tsk flydende honning
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl Anicia linserne. Sæt dem i blød med rigelig vand på køl i minimum 12 timer
  2. Kog linserne i ca. 25 minutter i letsaltet vand 
  3. Skær halloumi i skiver af 1 cm og steg dem gyldne på en pande i lidt olie ved middelhøj varme. De skal cirka have 2-3 min. på hver side. Alternativ kan de også steges på grillen og derved får de flotte grillstriber
  4. Skyl spinaten og anret på et fad eller tallerkener. Top med linser, halverede jordbær og til sidst stegt halloumi
  5. Vinaigrette: Alle ingredienser blandes godt sammen 

    Lige inden servering drysses vinaigretten henover salaten.
    Velbekomme