
Sommersalat med Anicia linser, jordbær, spinat og halloumi

En lækker salat med danske råvarer. De søde jordbær, den salte halloumi, de pebrede noter fra Anicia linser og den sprøde spinat giver en mættende måltidsalat - spækfyldt med smag.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 30 min / I alt 40 min
Denne opskrift giver salat til 4 personer
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 250 g dansk spinat
- 200 g danske jordbær
-
250 g halloumi
Vinaigrette dressing:
- ½ dl olivenolie
- 2 tsk. Dijonsennep
- 1-2 tsk. hvidvinseddike
- 2 tsk. flydende honning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 min.
- Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af
- Skær halloumi i skiver af 1 cm og steg dem gyldne på en pande i lidt olie ved middelhøj varme. De skal cirka have 2-3 min. på hver side. Alternativ kan de også steges på grillen og derved får de flotte grillstriber
- Skyl spinaten og anret på et fad eller tallerkener. Top med linser, halverede jordbær og til sidst stegt halloumi
- Vinaigrette: Alle ingredienser blandes godt sammen
Velbekomme.