
En lækker salat med danske råvarer. De søde jordbær, den salte halloumi, de pebrede noter fra Anicia linser og den sprøde spinat giver en mættende måltidsalat - spækfyldt med smag.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 30 min / I alt 40 min
Denne opskrift giver salat til 4 personer
Ingredienser
- 2 dl tørrede Danske Anicia Linser
- 250 g dansk spinat
- 200 g danske jordbær
-
250 g halloumi
Vinaigrette dressing:
- ½ dl olivenolie
- 2 tsk dijonsennep
- 1-2 tsk hvidvinseddike
- 2 tsk flydende honning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl Anicia linserne. Sæt dem i blød med rigelig vand på køl i minimum 12 timer
- Kog linserne i ca. 25 minutter i letsaltet vand
- Skær halloumi i skiver af 1 cm og steg dem gyldne på en pande i lidt olie ved middelhøj varme. De skal cirka have 2-3 min. på hver side. Alternativ kan de også steges på grillen og derved får de flotte grillstriber
- Skyl spinaten og anret på et fad eller tallerkener. Top med linser, halverede jordbær og til sidst stegt halloumi
- Vinaigrette: Alle ingredienser blandes godt sammen
Lige inden servering drysses vinaigretten henover salaten.
Velbekomme.