Sommertærte med ærtemel og bær - Pure Dansk™

Sommertærte med ærtemel og bær

Af Pure Dansk™

Sommertærte med ærtemel og bær - Pure Dansk™

Sommertærte med friske danske bær, sprød mørdej med dansk ærtemel og flødeostecreme. En skøn sommerkage, hvor bærrene kan udskiftes alt efter humør og smag. 

Forberedelse 50 min  / Tilberedning 15 min / I alt 1 time og 5 min
Opskriften giver til 8-10 stykker

Ingredienser 

Mørdej:

  • 1¼ dl (80 g) Dansk Ærtemel
  • 160 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 120 g smør
  • 1 æg
Creme:
  • 1½ dl Loke fra Arla Unika, alternativt anden flødeost 
  • 1 dl piskefløde 
  • 2 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker

Topping:

  • 85 g mørk chokolade
  • 2-3 håndfulde friske danske sommerbær (hindbær, jordbær, blåbær, kirsebær, ribs, solbær)

Fremgangsmåde

Mørdej:

  1. Bland hvedemel, ærtemel og flormelis i en skål. Skær den kolde smør i mindre stykker og smuldre det i melblandingen. Brug gerne en gaffel. Det skal være grynet. 
  2. Pisk ægget og samle dejen med ægget. Dejen skal blot lige være samlet. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den til hvile i køleskabet i 30 min. 
  3. Rul dejen ud så den passer til tærteformen (35 x 10 cm), og flyt den forsigtigt over i tærteform smurt med smør. 
  4. Skær overskydende dej af, så dejen flugter med tærteformens kanter. 
  5. Prik små huller i tærtedejen med en gaffel, og bag den i en forvarmet ovn ved 175 °C varmluft i ca. 15 minutter
  6. Hak chokoladen fint og fordel den over den varme tærtebund, når den kommer ud af ovnen. Lad den køle helt af inden du kommer cremen på. 

Creme:

  1. Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med Arla Unika Loke, flormelis og vaniljesukker. 
  2. Skyl bærerne og evt. skær nogle af dem i halve eller kvarte. 
  3. Fordel cremen på den afkølede mørdejsbund og top med friske bær. 

Servér i sommersolen som sommerens fødselsdagskage, sommerens fester eller bare fordi solen skinner