
Sommertærte med friske danske bær, sprød mørdej med dansk ærtemel og flødeostecreme. En skøn sommerkage, hvor bærrene kan udskiftes alt efter humør og smag.
Forberedelse 50 min / Tilberedning 15 min / I alt 1 time og 5 min
Opskriften giver til 8-10 stykker
Ingredienser
Mørdej:
- 1¼ dl (80 g) Dansk Ærtemel
- 160 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 120 g smør
- 1 æg
- 1½ dl Loke fra Arla Unika, alternativt anden flødeost
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
Topping:
- 85 g mørk chokolade
- 2-3 håndfulde friske danske sommerbær (hindbær, jordbær, blåbær, kirsebær, ribs, solbær)
Fremgangsmåde
Mørdej:
- Bland hvedemel, ærtemel og flormelis i en skål. Skær den kolde smør i mindre stykker og smuldre det i melblandingen. Brug gerne en gaffel. Det skal være grynet.
- Pisk ægget og samle dejen med ægget. Dejen skal blot lige være samlet. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den til hvile i køleskabet i 30 min.
- Rul dejen ud så den passer til tærteformen (35 x 10 cm), og flyt den forsigtigt over i tærteform smurt med smør.
- Skær overskydende dej af, så dejen flugter med tærteformens kanter.
- Prik små huller i tærtedejen med en gaffel, og bag den i en forvarmet ovn ved 175 °C varmluft i ca. 15 minutter
- Hak chokoladen fint og fordel den over den varme tærtebund, når den kommer ud af ovnen. Lad den køle helt af inden du kommer cremen på.
Creme:
- Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med Arla Unika Loke, flormelis og vaniljesukker.
- Skyl bærerne og evt. skær nogle af dem i halve eller kvarte.
- Fordel cremen på den afkølede mørdejsbund og top med friske bær.
Servér i sommersolen som sommerens fødselsdagskage, sommerens fester eller bare fordi solen skinner