Sprød asiatisk inspireret salat med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Sprød asiatisk inspireret salat med Anicia linser
Vegansk
Vegansk
Glutenfri
Glutenfri
Sprød asiatisk inspireret salat med Anicia linser

Frisk og sprød salat med Anicia linser, asier, chili og krydderurter. Linserne giver sammen med asier et dejligt bid. Du kan udskifte asier med agurk.

Linsesalat med asiatisk dressing

Friske grøntsager, sprøde elementer og en asiatisk dressing i en skøn forening giver en salat med masser af smag og tekstur. Klassiske asiatiske smage som soja, riseddike og chili forenes med danske Anicia linser i en flot salat med både friskhed og dybde. 

De små, mørke linser opsuger dressingen og giver bid og mæthed, mens sprøde grøntsager og urter løfter helhedsindtrykket. Anicia linser tilfører fylde og planteprotein, så salaten både mætter og tilfredsstiller smagsløgene. Et oplagt valg til let aftensmad eller som del af et større måltid med asiatisk præg. 

Salaten fungerer også godt med deller med ærtemel og grøntsager, til stegt hvid fisk eller stegt tofu. Eller hvorfor ikke prøve den som topping på en spinatvaffel med Ingrid ærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Sprød asiatisk inspireret salat med Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 asie (250 g), alternativt 1 agurk 
  • 1 chili
  • 1 håndfuld bronzefennikel, alternativt dild 
  • 1 håndfuld karse
  • Dressing

  • 2 spsk. shoyu, alternativt lys soya 
  • 2 tsk. sesamolie
  • 1 tsk. æblecidereddike, alternativt saft og skal fra 1 citron
  • Peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Anicia linserne og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter. Hæld vandet fra.  
  • Skær asie eller agurk over på midten og skrab fri for kerner. Det gør salaten mere sprød. Skræl eventuelt asien, hvis du synes skallen er for fast. 
  • Skær chilien i ringe eller mindre stykker. Fjern eventuelt kernerne, alt efter hvor stærk du ønsker salaten. 
  • Skyl og hak bronzefennikel groft, skyl og pluk karsen.
  • Bland shoyu, sesamolie, æblecidereddike og peber. Smag eventuelt til med sukker, hvis du ønsker den mere sød.
  • Vend alle ingredienserne sammen i en skål, og lad salaten trække i 10 minutter på køl inden servering. 
  • Serveringsforslag

    Servér til forskellige kødretter eller fisketyper. Tag noget af salaten fra og gem til frokost næste dag - vent med hælde dressing over til samme dag, den skal spises.

    Umami Krydret Nem Hurtig Salat Tilbehør Hverdagsmad Sommer Måltidssalat Asiatisk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter