En uge med danske råvarer i sæson - marts

En uge med danske råvarer i sæson - marts

Af Pure Dansk™

En uge med danske råvarer i sæson - marts

Madplan med marts måneds danske råvarer i sæson og danske hestebønner, Ingrid ærter, Anicia linser og Gråærter

Vi har samlet et udpluk af skønne retter med marts måneds grøntsager, som skal gøre det nemmere for dig og din familie at spise danske råvarer i sæson og flere bælgfrugter i løbet af ugens måltider.

Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.

 

Dag 1: Ragout med hestebønner

En skøn bønneragout med grøntsager og hestebønner, fuld af smag. Ragú er traditionelt serveret ovenpå pasta og et skønt alternativ til kødsovsen. 
Danske råvarer i sæson: Hvidløg, Svampe, Gulerødder, Porre og Tomater

Ragout med hestebønner

 

Dag 2: Pålægssalat med hestebønner, svampe, asparges og purløg 'ala' hønsesalat

Denne vegetariske hønsesalat minder på mange måder om den klassiske i smag og konsistens. Den eneste forskel er, at hønsekødet er udskiftet med de cremede og faste hestebønner. Den er perfekt som pålæg på rugbrødet eller i en sandwich. 

Danske råvarer i sæson: Svampe og purløg 

Pålægssalat med hestebønner

 

   

Dag 3: Risotto med Anicia linser, gulerødder og svampe

Risotto tilsat Anicia linser er en nem og lækker måde at få flere bælgfrugter i sine retter. Cremet risotto er lettere at lave end de fleste tror. 
Danske råvarer i sæson: Gulerødder, Løg, Hvidløg og Svampe 

Risotto med Anicia linser, gulerødder og svampe 



Dag 4: Bønnegryde med Ingrid ærter og hestebønner

Krydret fyldig bønnegryde med grøntsager og røget paprika, serveret med nem og cremet kartoffelmos med Ingrid ærter
Danske råvarer i sæson: Løg, Hvidløg, gulerødder, pastinakker, kartofler og svampe

Bønnegryde med Ingrid ærter og hestebønner


 


Dag 5: Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost

Galette er en fransk tærte, bagt uden tærteform. Vores udgave er fyldt med karamelliserede rødløg, rødbede, gedeost og Ingrid ærter
Danske råvarer i sæson: Rødbede & Løg  

Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost


 

Dag 6: Boller i karry med Anicia linser og ærtemel

Denne grønne udgave af boller i karry består af lækre boller lavet på linsefars med en traditionel karrysauce. Ønsker du at prøve en vegetarisk og mere klimavenlig udgave af den traditionelle boller i karry, er denne et godt valg.   
Danske råvarer i sæson: Svampe, Hvidløg, Løg & Æble  

 

 

Dag 7: Flæskestegssandwich med pesto af Anicia linser

En god opskrift hvis du har rester fra flæskesteg, eller blot har lyst til en saftig flæskestegssandwich, så er denne udgave med rød pesto med Anicia linser en lækker sprød oplevelse. 
Danske råvarer i sæson: Persille, Hvidløg, Løg, Agurk og Æble  

 

 

Til den søde tand:
Toscakage med gråærter og Ingrid ærter

Toscakagen er traditionelt en lækker svampet mazarin toppet med sprøde karameliserede nødder. Vi har tilsat Ingrid ærter i mazarinen for ekstra dejlig smag og fylde, og udskiftet nødderne med gråærternes nøddenoter og tekstur.
En fantastisk nyfortolkning.


Toscakage med gråærter og Ingrid ærter 

 

Find mange flere opskrifter og inspiration ved at søge på de danske råvarer her på siden.