
En uge med danske råvarer i sæson - marts

Madplan med marts måneds danske råvarer i sæson og danske hestebønner, Ingrid ærter, Anicia linser og Gråærter
Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.
Dag 1: Ragout med hestebønner
En skøn bønneragout med grøntsager og hestebønner, fuld af smag. Ragú er traditionelt serveret ovenpå pasta og et skønt alternativ til kødsovsen.
Danske råvarer i sæson: Hvidløg, Svampe, Gulerødder, Porre og Tomater
Dag 2: Pålægssalat med hestebønner, svampe, asparges og purløg 'ala' hønsesalat
Danske råvarer i sæson: Svampe og purløg
Dag 3: Risotto med Anicia linser, gulerødder og svampe
Risotto tilsat Anicia linser er en nem og lækker måde at få flere bælgfrugter i sine retter. Cremet risotto er lettere at lave end de fleste tror.
Danske råvarer i sæson: Gulerødder, Løg, Hvidløg og Svampe
Dag 4: Bønnegryde med Ingrid ærter og hestebønner
Krydret fyldig bønnegryde med grøntsager og røget paprika, serveret med nem og cremet kartoffelmos med Ingrid ærter
Danske råvarer i sæson: Løg, Hvidløg, gulerødder, pastinakker, kartofler og svampe
Bønnegryde med Ingrid ærter og hestebønner
Dag 5: Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost
Galette er en fransk tærte, bagt uden tærteform. Vores udgave er fyldt med karamelliserede rødløg, rødbede, gedeost og Ingrid ærter
Danske råvarer i sæson: Rødbede & Løg
Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost
Dag 6: Boller i karry med Anicia linser og ærtemel
Denne grønne udgave af boller i karry består af lækre boller lavet på linsefars med en traditionel karrysauce. Ønsker du at prøve en vegetarisk og mere klimavenlig udgave af den traditionelle boller i karry, er denne et godt valg.
Danske råvarer i sæson: Svampe, Hvidløg, Løg & Æble
Dag 7: Flæskestegssandwich med pesto af Anicia linser
En god opskrift hvis du har rester fra flæskesteg, eller blot har lyst til en saftig flæskestegssandwich, så er denne udgave med rød pesto med Anicia linser en lækker sprød oplevelse.
Danske råvarer i sæson: Persille, Hvidløg, Løg, Agurk og Æble
Til den søde tand:
Toscakage med gråærter og Ingrid ærter
Toscakagen er traditionelt en lækker svampet mazarin toppet med sprøde karameliserede nødder. Vi har tilsat Ingrid ærter i mazarinen for ekstra dejlig smag og fylde, og udskiftet nødderne med gråærternes nøddenoter og tekstur.
En fantastisk nyfortolkning.
Toscakage med gråærter og Ingrid ærter