
En uge med danske råvarer i sæson — oktober

Madplan med oktober måneds danske råvarer i sæson og danske hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser
Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.
Dag 1: Galette tærte med kartofler, porre og hestebønner
Galette er en nem tærte uden tærteform. Denne er fyldt med porre, kartofler og hestebønner og røget ask ost fra Arla Unika. Det hele giver tilsammen en fyldig og lækker hjemmelavet tærte.
Danske råvarer i sæson: Porre og Kartofler
Galette tærte med kartofler, porre og hestebønner
Dag 2: Krydret græskar gryde med Ingrid ærter
Krydret græskargryde med Hokkaido græskar, broccoli, spinat og danske Ingrid ærter. Fyldig og mættende ret til at varme sig på.
Danske råvarer i sæson: Græskar, Broccoli og Spinat
Krydret græskar gryde med Ingrid ærter
Dag 3: Pæresalat med Anicia linser, brombær og blåskimmelost
Skøn salat med danske linser, saftige brombær, sprød pære, kål og cremet blå ost. Perfekt efterårssalat med gode danske råvarer fuld af smag. Servér som hovedmåltid eller tilbehør til eksempelvis vores Wellington med Anicia linser og svampe
Danske råvarer i sæson: Pære og Brombær
Pæresalat med Anicia linser, brombær og blåskimmelost
Dag 4: Bagt græskar fyldt med hestebønner, svampe og grønkål
Fyldt bagt butternutsquash med hestebønner, svampe, grønkål og krydderurter, smagt til med fløde, citron og revet ost på toppen. Velsmagende og fyldig ret
Danske råvarer i sæson: Græskar, Svampe og Grønkål
Bagt græskar fyldt med hestebønner, svampe og grønkål
Dag 5: Svampepostej med ærtemel og råsyltet rødkål
Hjemmelavet postej med svampe, perlebyg og ærtemel af Ingrid ærter. Cremet og let af smøre ud. Servér på hjemmebagt rugbrød med Anicia linser, med råsyltet rødkål og stegte svampe på toppen.
Danske råvarer i sæson: Svampe og Rødkål
Svampepostej med perlebyg og ærtemel
Dag 6: Brændende Kærlighed med Ingrid ærter
Cremet og luftig kartoffelmos med Ingrid ærter og knoldselleri. For en grøn udgave af Brændende Kærlighed top med karamelliserede løg, purløg og syltede rødbeder
Danske råvarer i sæson: Selleri, Rødbede og Kartofler
Dag 7: Salat med Anicia linser og ovnbagte grøntsager
En god hverdagssalat med Anicia linser og bagte grøntsager. Nem og lige til. Denne salat kan laves med både udblødte eller kogte Anicia linser. Udblødte linser smager som friske ærter og kogte linser har en mere krydret smag.
Danske råvarer i sæson: Bladselleri, Squash og Spinat
Salat med Anicia linser og ovnbagte grøntsager
Til den søde tand: Gulerodskage med valnødder og hestebønner
Denne svampede og lækre gulerodskage er en god måde at anvende bælgfrugter i det søde køkken. Hestebønnernes cremede indre konsistens og faste ydre giver sammen med valnødderne et sprødt bid.
Danske råvarer i sæson: Gulerødder og Valnødder
Gulerodskage med valnødder og hestebønner