Brownie hestebønner

Bønnebrownie

Af Pure Dansk™

Brownie hestebønner

Lækker kraftig chokoladebrownie lavet på danske hestebønner og hasselnødder. Kagen er glutenfri og dejlig konfektagtig 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 25 min / I alt 40 min.
Denne opskrift giver cirka 8-10 stykker

 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 50 g hasselnødder
  • 3 spsk. smør 
  • 1 nip salt
  • 1 tsk. vaniljesukker 
  • 3 æg
  • ¾ dl sukker 
  • 1 dl brun farin 
  • 6 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Dagen før: 

  1. Skyl hestebønnerne og sæt i blød i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer, eventuelt natten over

På dagen:

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog i 45 min i rigeligt vand. Hæld vandet fra. 
  2. Rist 50 g hasselnødder i ovnen ved 180C i 5-8 minutter 
  3. Blend bønner med smeltet smør, vaniljesukker og salt til en fin puré
  4. Kom pureen op i skålen. Tilsæt æg og pisk
  5. Tilsæt sukker, brunfarin og si kakao og bagepulver i. Pisk det godt sammen
  6. Tilsæt ærtemelet og pisk
  7. Hak de ristede hasselnødder og chokoladen groft og vend det i dejen
  8. Hæld brownie-dejen i en form beklædt med bagepapir
  9. Bag kagen i cirka 20-25 minutter ved 175C varmluft
  10. Lad kagen køle af og stil den derefter på køl for at blive helt kold

Se flere opskrifter

→ Opskrifter

Danske Hestebønner

Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

→ Køb Danske Hestebønner