
Lækker kraftig chokoladebrownie lavet på danske hestebønner og hasselnødder. Kagen er glutenfri og dejlig konfektagtig
Forberedelse 15 min / Tilberedning 25 min / I alt 40 min.
Denne opskrift giver cirka 8-10 stykker
Ingredienser
- 1 dl tørrede Danske Hestebønner
- 120 g hasselnødder
- 3 spsk. smør
- 1 nip salt
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 æg
- ¾ dl sukker
- 1 dl brun farin
- 6 spsk. kakao
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Skyl hestebønnerne og sæt i blød i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer, eventuelt natten over
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog i 45 min i rigeligt vand. Hæld vandet fra.
- Rist 50 g hasselnødder i ovnen ved 180C i 5-8 minutter
- Blend de resterende 70 g hasselnødder til fint hasselnøddemel i en minihakker og kom det i en skål
- Blend derefter bønner med smeltet smør, vaniljesukker og salt til en fin puré
- Kom pureen op i skålen. Tilsæt æg og pisk
- Tilsæt sukker, brunfarin og si kakao og bagepulver i. Pisk det godt sammen
- Tilsæt melet af hasselnødder
- Hak de ristede hasselnødder og chokoladen groft og vend det i dejen
- Hæld brownie-dejen i en form beklædt med bagepapir
- Bag kagen i cirka 20-25 minutter ved 175C varmluft
- Lad kagen køle af og stil den derefter på køl for at blive helt kold