Brownie hestebønner

Bønnebrownie

Af Pure Dansk™

Brownie hestebønner

Lækker kraftig chokoladebrownie lavet på danske hestebønner og hasselnødder. Kagen er glutenfri og  dejlig konfektagtig 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 25 min / I alt 40 min.
Denne opskrift giver cirka 8-10 stykker

 

Ingredienser

  • 1 dl hestebønner, tørrede
  • 120 g hasselnødder
  • 3 spsk smør 
  • 1 nip salt
  • 1 tsk vaniljesukker 
  • 3 æg
  • ¾ dl sukker 
  • 1 dl brun farin 
  • 6 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Skyl hestebønnerne og sæt i blød i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer, eventuelt natten over
  2. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog i 45 min i rigeligt vand. Hæld vandet fra. 
  3. Rist 50 g hasselnødder i ovnen ved 180C i 5-8 minutter 
  4. Blend de resterende 70 g hasselnødder til fint hasselnøddemel i en minihakker og kom det i en skål
  5. Blend derefter bønner med smeltet smør, vaniljesukker og salt til en fin puré
  6. Kom pureen op i skålen. Tilsæt æg og pisk
  7. Tilsæt sukker og si kakao og bagepulver i. Pisk det godt sammen
  8. Hak de ristede hasselnødder og chokoladen groft og vend det i dejen
  9. Hæld brownie-dejen i en form beklædt med bagepapir
  10. Bag kagen i cirka 20-25 minutter ved 175C varmluft
  11. Lad kagen køle af og stil den derefter på køl for at blive helt kold