Brownie hestebønner

Bønnebrownie

Af Pure Dansk™

Brownie hestebønner

Lækker kraftig chokoladebrownie lavet på danske hestebønner og hasselnødder. Kagen er glutenfri og dejlig konfektagtig 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 25 min / I alt 40 min.
Denne opskrift giver cirka 8-10 stykker

 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede Danske Hestebønner
  • 120 g hasselnødder
  • 3 spsk. smør 
  • 1 nip salt
  • 1 tsk. vaniljesukker 
  • 3 æg
  • ¾ dl sukker 
  • 1 dl brun farin 
  • 6 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Skyl hestebønnerne og sæt i blød i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer, eventuelt natten over
  2. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog i 45 min i rigeligt vand. Hæld vandet fra. 
  3. Rist 50 g hasselnødder i ovnen ved 180C i 5-8 minutter 
  4. Blend de resterende 70 g hasselnødder til fint hasselnøddemel i en minihakker og kom det i en skål
  5. Blend derefter bønner med smeltet smør, vaniljesukker og salt til en fin puré
  6. Kom pureen op i skålen. Tilsæt æg og pisk
  7. Tilsæt sukker, brunfarin og si kakao og bagepulver i. Pisk det godt sammen
  8. Tilsæt melet af hasselnødder  
  9. Hak de ristede hasselnødder og chokoladen groft og vend det i dejen
  10. Hæld brownie-dejen i en form beklædt med bagepapir
  11. Bag kagen i cirka 20-25 minutter ved 175C varmluft
  12. Lad kagen køle af og stil den derefter på køl for at blive helt kold