Dansk kylling i fad med grøntsager og Anicia linser

Dansk kylling i fad med grøntsager og Anicia linser

Af Pure Dansk

Dansk kylling i fad med grøntsager og Anicia linser

Dansk kylling med masser af smag i selskab med sæsonens grøntsager og danske Anicia linser. Om du spiser den som lørdagskylling eller på en helt almindelig mandag, er op til dig. Men vi lover dig, at retten vil skabe begejstring om bordet hos store og små. 
 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 45 min / I alt 65 min
Denne opskrift giver til 4 personer 

 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede Anicia linser 
  • 1 hel økologisk dansk kylling 1,4-1,6 kg (eller kylling i stykker) 
  • 2 spsk Mill & Mortar flaming dust (eller BBQ krydderi)
  • 3 rødløg
  • 2 peberfrugter
  • 4 gulerødder
  • 4 fed knust hvidløg
  • 4 kviste timianblade
  • ¼ kg cherrytomater 
  • 75 g mandler, evt. salte røgede mandler 
  • 1 lille bundt persille
  • Salt
  • Peber
  • Olie 

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede Anicia linser og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl i min. 10 timer, evt. natten over
  2. Dagen efter hældes vandet fra linserne
  3. Kyllingen parteres i underlår, overlår og bryst, del eventuelt hvert bryststykke i to. Du kan også anvende dansk kylling, som allerede er skåret i stykker
  4. Pil løgene og skær dem i kvarte. Skyl, rens og skær peberfrugt og gulerødder i grove tern
  5. Skyl og skær tomater i halve 
  6. Pil hvidløg og giv dem et lille slag med en flad hånd, så skallen bliver på men de har åbnet sig en smule 
  7. Tænd ovnen på 200°C
  8. Tag et ovnfast fad og hæld olie i bunden. Læg kylling, løg, peberfrugt, gulerødder, hvidløg og halvdelen af tomaterne og de udblødte linser i fadet.
    Krydr med krydderier, salt og peber og læg friske timiankviste på toppen
  9. Sæt fadet i ovnen i 30 min
  10. Efter 30 min. tilsættes mandlerne og resten af tomaterne til kyllingefadet
  11. Sæt fadet tilbage i ovnen i 15 min.
  12. Drys resten af de udblødte linser, friske timankviste og hakket persille på toppen og servér eventuelt med en af vores mange salater med linser, ærter eller hestebønner