Galette er en nem tærte uden tærteform. Denne er fyldt med porre, kartofler og hestebønner og røget ask ost fra Arla Unika. Det hele giver tilsammen en fyldig og lækker hjemmelavet tærte.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 t og 15 min
Denne opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
Fyld:
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
- 2-3 kartofler (afhængig af størrelsen)
- 2-3 porrer (afhængig af størrelsen)
- 100 g Arla Unika Ask, alternativt anden fastmodnet ost
- Salt og peber
- 1 æg
- 1 lille citron, skallen herfra
- 3-4 stilke frisk timian
Dej:
- 75 g smør
- 100 g hvedemel
- 50 g Dansk Ærtemel
- En knivspids salt
- 3/4 dl yoghurt naturel (1,5 % fedt)
- 1 æg, sammenpisket til pensling
Fremgangsmåde
Dagen før eller minimum 12 timer inden:
- Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og kog dem i rigeligt vand i 35-40 minutter, til bønnerne er møre. Hæld kogevandet fra.
- Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
- Lav imens dejen. Smuldr smørret i melet og salt til det har en rasp lignende udseende. Tilsæt yoghurt og saml dejen. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet imens du laver fyldet.
- Rens porrerne for snavs og skær i skive
- Vask kartoflerne og skær i tynde skiver (evt. med et mandolin jern) ca. 2-3 mm.
- Varm en pande op med olie og steg porrerne til de er møre og faldet sammen. Rør de kogte hestebønner i porrefyldet sammen med citronskal
- Skær osten i mindre tern. Kom det i en skål sammen med æg, friske timianblade og peber. Mos det godt sammen.
- Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til en stor rund cirkel. ^Læg den på bagepapir.
- Smør æggemassen ud i en stor cirkel på dejen, som hvis du lavede en pizza, men ikke helt ud til kanterne.
- Fordel kartoffelskiverne ud på dejen, men ikke helt ud til kanterne, gerne lidt i lag. Kom porrefyldet ovenpå kartoffelskiverne.
- Fold siderne af dejen ind over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen, så fyldet kan flyde ud. Pensl kanterne med sammenpisket æg.
- Bag i ovnen 30 min.
Servér med en sprød salat med vores danske bælgfrugter