Grøn linsepesto med Anicia linser

Af Pure Dansk

Grøn linsepesto med Anicia linser
Vegetarisk
Vegetarisk
Grøn linsepesto med Anicia linser

Lækker, smagfuld pesto med linser. Anicia linserne tilfører pestoen en frisk smag og milde noter af peber. Linser er et godt alternativ til nødder og solsikkekerner i hjemmelavet pesto.

Sund og lækker hjemmelavet linsepesto

Når Anicia linser danner basen, opstår en cremet og fyldig pesto med masser af umami og bid. Den grønne farve kommer fra friske krydderurter, og smagen er dyb, nøddeagtig og perfekt til alt fra pasta til smørelse på brød. 

Vi bruger de danske Anicia linser i stedet for pinjekerne eller nødder, og linserne er naturligt fyldt med nærende kostfibre, sunde planteproteiner og har et lavt fedtindhold. 

Grøn linsepesto er et alsidigt alternativ til klassisk pesto, hvor bælgfrugter spiller hovedrollen. En nem måde at gøre hverdagsretter mere nærende og spændende. 

Prøv også at tilsætte soltørrede tomater, og du har en smagfuld rød linsepesto

Vi har lavet en lille opskriftsvideo, hvor du kan se, hvor nemt det er at lave din egen grønne linsepesto.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Grøn linsepesto med Anicia linser

Antal
1 glas pesto / 250 ml
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 håndfuld persille
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl olivenolie
  • Saften af ½ citron
  • 50 g fast modnet ost, vesterhavsost eller parmesan
  • Salt og friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Anicia linserne, og kog dem i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter, til de er møre.
  • Hæld kogevandet fra, og lad linserne køle af.
  • Skyl persillen. Blend persille, kogte Anicia linser, hvidløg, olie, citronsaft og ost. Smag til med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Pestoen kan serveres på et utal af måder og serveres på pasta, med brød eller grøntsagsstænger til. Den kan spises med det samme, eller holde sig på køl i 3-5 dage.

    Tip

    Du kan variere ingredienserne i din linsepesto alt efter din smag, og hvilke krydderuter du har ved hånden.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter