Grøn gazpacho med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Grøn gazpacho med Anicia linser
Grøn gazpacho med Anicia linser

Grøn Gazpacho med danske Anicia linser og skønne grønne grøntsager. En frisk og let kold suppe til sommerens lune vejr. Samtidig får du masser af vitaminer, protein og kostfibre.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Grøn gazpacho med Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 agurk 
  • 1 peberfrugt 
  • Saften fra ½ citron
  • 1 lille håndfuld persille 
  • 1 bundt basilikum
  • 3 dl vand eller kogevand fra Anicia linser
  • 1 grøntsagsboullionterning 
  • 2 spsk rapsolie
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linser i ca. 25 minutter i letsaltet vand.
  • Skyl og skær grøntsagerne i mindre stykker. 
  • Hæld kogevandet fra linserne, og gem kogevandet og tilsæt bouillonterningen. Lad linserne køle lidt af. 
  • Hæld alle ingredienser i en blender og blend til en flydende suppe.
  • Smag til med salt og peber, og tilsæt eventuelt lidt mere vand for en tyndere konsistens. 
  • Stil suppen på køl inden servering, så suppen er helt kold. 
  • Serveringsforslag

    Servér som kold suppe med grissini med ærtemel.