Start dagen med en dejlig mættende portion havregrød med danske Anicia linser, kanel og æble
Forberedelse 5 min / Tilberedning 20 min / I alt 25 min
Opskrift giver til 2-3 personer
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 2 tsk. smør
- 2 små æbler
- 1 dl havregryn, finvalsede
- ½ tsk. stødt kardemomme
- ½ tsk. stødt kanel
- 2 dl vand
- 2 dl mælk
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- Evt. ½ æble og hakkede nødder til topping
Fremgangsmåde
- Skyl og iblødsæt Anicia linser med rigeligt vand, på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter
- Skyl æblet og skær i små tern
- Varm smørret i en gryde, og tilsæt kanel, kardemomme og æbletern, rør rundt i et par minutter til æblerne er bløde
- Tilsæt vand og linser, mens du rører rundt i et minut
- Kom mælk, havregryn og salt og sukker i gryden og kog havregrøden op under omrøring, så det ikke brænder på. Det tager cirka 15 minutter
- Smag til med salt og sukker
Servér havregrøden med syrlige og søde æbletern, drys med nødder eller top med lige det du bedst kan lide