Havregrød med Anicia linser, kanel og æble

Havregrød med Anicia linser, kanel og æble

Af Pure Dansk™

Havregrød med Anicia linser, kanel og æble

Start dagen med en dejlig mættende portion havregrød med danske Anicia linser, kanel og æble

Forberedelse 5 min / Tilberedning 20 min / I alt 25 min
Opskrift giver til 2-3 personer 


Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 tsk. smør
  • 2 små æbler 
  • 1 dl havregryn, finvalsede 
  • ½ tsk. stødt kardemomme 
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk 
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker 
  • Evt. ½ æble og hakkede nødder til topping

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblødsæt Anicia linser med rigeligt vand, på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter
  2. Skyl æblet og skær i små tern 
  3. Varm smørret i en gryde, og tilsæt kanel, kardemomme og æbletern, rør rundt i et par minutter til æblerne er bløde
  4. Tilsæt vand og linser, mens du rører rundt i et minut 
  5. Kom mælk, havregryn og salt og sukker i gryden og kog havregrøden op under omrøring, så det ikke brænder på. Det tager cirka 15 minutter 
  6. Smag til med salt og sukker

Servér havregrøden med syrlige og søde æbletern, drys med nødder eller top med lige det du bedst kan lide 

Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser