Hjemmelavet sund nutella med hestebønner

Hjemmelavet sund nutella med hestebønner

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet sund nutella med hestebønner

Denne hjemmelavede nutella med danske hestebønner og ristede hasselnødder er nem at lave - og smager helt fantastisk med dens intense smag af både hasselnødder og chokolade. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 5 min / I alt 35 min.
Opskrift giver 1 glas nutella  

Ingredienser

  • 1 dl tørrede økologiske danske hestebønner
  • 100 g hasselnødder 
  • 2 store spsk. smør
  • 100 g mørk chokolade (minimum 45%) 
  • 10 dadler (uden sten)
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

  1. Dagen før:
    Skyl og sæt 1 dl tørrede hestebønner i blød i rigeligt vand i minimum 12 timer på køl
  2. Kog de udblødte hestebønner i rent vand i 30-35 min. 
  3. Rist hasselnødderne på en bageplade ved 200 grader (varmluft) indtil de er gyldne og skallerne løsner sig. Lad hasselnødderne køle af 
  4. Tag et rent viskestykke og fordel de afkølede hasselnødder i viskestykket
  5. Saml viskestykket rundt om hasselnødderne og gnid dem mod hinanden, så skallerne falder af. Der vil være en smule skaller, som bliver siddende - det gør ikke noget 
  6. Smelt chokolade og smør i et vandbad
  7. Tag en foodprocessor eller stavblender og blend dadlerne sammen med chokolade og smør indtil massen er ensartet
  8. Kom de ristede og afskallede hasselnødder i lidt ad gangen og blend dem sammen med den øvrige masse 
  9. Tilsæt de kogte hestebønner og 1 knivspids salt, og blend indtil du har en cremet nutella. Hæld din nutella i et stort glas med låg og sæt det i køleskabet
  10. Den hjemmelavede nutella kan holde sig på køl i 14 dage
Nyd den hjemmelavede nutella på morgenbordet oven på vores pandekager eller smør den på en friskbagt surdejsbolle med linser.