Hjemmelavet pasta med Ingrid ærter

Hjemmelavet pasta med Ingrid ærtemel

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet pasta med Ingrid ærter

4 ingredienser og du har en dejlig velsmagende hjemmelavet pasta med mel af Ingrid ærter. Denne pasta er med hvedemel og uden æg. 

Servér med danske Anicia linser, burrata, ærteskud og en smule olie. Forberedelse 60 min / Tilberedning 10 min / I alt 1 t og 10 min.

Denne opskrift giver til 4 portioner

 

Ingredienser

Hjemmelavet pastadej:

  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 5 dl økologisk hvedemel  
  • ½ tsk. salt
  • 2 dl lunken vand 

Topping:

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • ½-1 Burrata pr. person
  • Ærteskud
  • Olivenolie 
  • Salt og Peber 

 

Fremgangsmåde

Pasta:

  1. Ælt ærtemel sammen med hvedemel, vand og salt
  2. Ælt i 10-15 minutter til dejen er glat og ensartet
  3. Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter
  4. Mens dejen hviler i køleskabet forberedes topping til pasta retten 
  5. Efter 30 minutter tages dejen ud og rulles på en pastamaskine. Husk at drysse godt med mel på dejen undervejs, så den ikke klistrer sammen 
  6. Bring vand med salt i kog i en gryde
  7. Kog pastaen i 1-2 minutter
  8. Hæld vandet fra og anret


Topping:

  1. Skyl Anicia linserne og kog dem i 20-25 minutter. Hæld vandet fra
  2. Stil linserne til side
  3. Skyl ærteskud

Anret den kogte pasta med linser, ærteskud, burrata, olivenolie og salt og peber 

    Dansk Ærtemel

    Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

    → Køb Dansk Ærtemel