Vi har lavet vores udgave af krebinet karbonaden med danske hestebønner og cremet speltotto. Hedder det krebinet eller karbonade? Det kommer for mange an på hvor i landet man bor, men det er også et spørgsmål om panering eller ej. Prøv en anderledes udgave med velsmagende danske bælgfrugter og lynstegt kål
Forberedelse 20 min / Tilberedning 55 min / I alt 1 og 15 min.
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
-
1 løg
- Smør til stegning
- 2 tsk. timianblade
- Skal og saft fra 1 økologisk citron
- 2 dl perlespelt
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 75 g Arla Unika Havgus 12 eller parmesan
- Hvedemel til panering
- 2 æg
- Rasp
- Pankorasp
- Olie og smør til stegning
Tilbehør
- 8 stilke grønkål eller palmekål
- 1-2 æble
- Citronsaft og skal fra 1 økologisk citron
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede hestebønner og iblødsæt dem i rigeligt vand, minimum 12 timer, eventuelt natten over
- Kog hestebønnerne i 45 min. til de er møre, i letsaltet rigeligt vand. Hæld vandet fra.
- Halvér alle de kogte hestebønnerne og læg dem til side
- Pil løg og hak det fint. Varm en gryde op med olie og steg løgene klare.
- Tilsæt timian, citronsaft og skal, perlespelt og bouillon. Kog spelten helt mør uden låg i ca. 35-40 min, så det har en risotto lignende konsistens.
- Tilsæt de halverede hestebønner sammen med revet ost. Smag til med salt, peber og evt. citron.
- Lad speltottoen køle ned til den er formbar, det tager ca. 20 min. og form 8 karbonader/krebinetter.
- Vend dem først i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst rasp, i fx en blanding af halv rasp og halv pankorasp.
- Varm en pande op til middelvarme og steg dem i en blanding af olie og smør. Ca. 5-6 min. på hver side til de er gyldne og sprøde.
- Pluk grønkål fra stilken og skyl. Varm en pande op med lidt olie og lynsteg kålen. Tag det af panden og bland med tynde skiver af æble og citronskal.
Servér den lynstegte kål med dine karbonader/krebinetter