Karbonader/krebinetter med hestebønner

Af Pure Dansk™

Karbonader/krebinetter med hestebønner - Pure Dansk™
Karbonader/krebinetter med hestebønner - Pure Dansk™

Vi har lavet vores udgave af krebinet karbonaden med danske hestebønner og cremet speltotto. Hedder det krebinet eller karbonade? Det kommer for mange an på hvor i landet man bor, men det er også et spørgsmål om panering eller ej. Prøv en anderledes udgave med velsmagende danske bælgfrugter og lynstegt kål.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Karbonader/krebinetter med hestebønner

Antal
4 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 løg
  • Smør til stegning
  • 2 tsk. timianblade 
  • Skal og saft fra 1 økologisk citron
  • 2 dl perlespelt 
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 75 g Arla Unika Havgus 12 eller parmesan 
  • Hvedemel til panering
  • 2 æg
  • Rasp
  • Pankorasp
  • Olie og smør til stegning
  • Tilbehør

  • 8 stilke grønkål eller palmekål
  • 1-2 æble 
  • Citronsaft og skal fra 1 økologisk citron
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog hestebønnerne i 45 min. til de er møre, i letsaltet rigeligt vand. Hæld vandet fra.
  • Halvér alle de kogte hestebønnerne og læg dem til side.
  • Pil løg og hak det fint. Varm en gryde op med olie og steg løgene klare. 
  • Tilsæt timian, citronsaft og skal, perlespelt og bouillon. Kog spelten helt mør uden låg i ca. 35-40 min, så det har en risotto lignende konsistens.
  • Tilsæt de halverede hestebønner sammen med revet ost. Smag til med salt, peber og evt. citron. 
  • Lad speltottoen køle ned til den er formbar, det tager ca. 20 min. og form 8 karbonader/krebinetter. 
  • Vend dem først i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst rasp, i fx en blanding af halv rasp og halv pankorasp. 
  • Varm en pande op til middelvarme og steg dem i en blanding af olie og smør. Ca. 5-6 min. på hver side til de er gyldne og sprøde. 
  • Pluk grønkål fra stilken og skyl. Varm en pande op med lidt olie og lynsteg kålen. Tag det af panden og bland med tynde skiver af æble og citronskal.
  • Serveringsforslag

    Servér den lynstegte kål med dine karbonader/krebinetter.

    Hverdagsmad Børnevenlig Aftensmad Hovedret Italiensk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter