Fortsæt til indhold
Vi har lavet vores udgave af krebinet karbonaden med danske hestebønner og cremet speltotto. Hedder det krebinet eller karbonade? Det kommer for mange an på hvor i landet man bor, men det er også et spørgsmål om panering eller ej. Prøv en anderledes udgave med velsmagende danske bælgfrugter og lynstegt kål.
Danske Hestebønner
Karbonader/krebinetter med hestebønner
4 personer
1 time
og 15 minutter
Ingredienser
½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner 1 løg Smør til stegning 2 tsk. timianblade Skal og saft fra 1 økologisk citron 2 dl perlespelt 8 dl grøntsagsbouillon 75 g Arla Unika Havgus 12 eller parmesan Hvedemel til panering 2 æg Rasp Pankorasp Olie og smør til stegning
Tilbehør
8 stilke grønkål eller palmekål 1-2 æble Citronsaft og skal fra 1 økologisk citron
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Kog hestebønnerne i 45 min. til de er møre, i letsaltet rigeligt vand. Hæld vandet fra. Halvér alle de kogte hestebønnerne og læg dem til side. Pil løg og hak det fint. Varm en gryde op med olie og steg løgene klare. Tilsæt timian, citronsaft og skal, perlespelt og bouillon. Kog spelten helt mør uden låg i ca. 35-40 min, så det har en risotto lignende konsistens. Tilsæt de halverede hestebønner sammen med revet ost. Smag til med salt, peber og evt. citron. Lad speltottoen køle ned til den er formbar, det tager ca. 20 min. og form 8 karbonader/krebinetter. Vend dem først i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst rasp, i fx en blanding af halv rasp og halv pankorasp. Varm en pande op til middelvarme og steg dem i en blanding af olie og smør. Ca. 5-6 min. på hver side til de er gyldne og sprøde. Pluk grønkål fra stilken og skyl. Varm en pande op med lidt olie og lynsteg kålen. Tag det af panden og bland med tynde skiver af æble og citronskal.
Serveringsforslag
Servér den lynstegte kål med dine karbonader/krebinetter.
Produkter
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.
→ Alle produkter
Få knasende, sprøde nyheder i din indbakke. Tilmeld dig og modtag inspiration, opskrifter og viden om vores danske økologiske linser, ærter og bønner.