Kartoffel Porre suppe med Ingrid ærter og sprød topping - Pure Dansk™

Kartoffel Porre suppe med Ingrid ærter - Toppet med crunchy ærter

Af Pure Dansk™

Kartoffel Porre suppe med Ingrid ærter og sprød topping - Pure Dansk™

En klassiker til at varme sig på. Cremet og fyldig kartoffelsuppe med porre. Vi har tilføjet Ingrid ærter i suppen og Crunchy Ingrid ærter som sprød topping 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 25 min / I alt 50 min
Opskriften giver til 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl (270 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 3 porrer 
  • 500 g kartofler
  • 1 håndfuld frisk hakket timian
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. smør
  • 1 dl piskefløde 
  • Olivenolie
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og udblød Ingrid ærter i rigeligt vand på køl, i min. 12 timer, eventuelt natten over
  2. Kog 2 dl af de udblødte ærter i rigeligt, letsaltet vand ved svag varme i 20-25 minutter. Hæld kogevandet fra i en skål. Gem kogevandet fra ærterne, og anvend det som bouillon i suppen
  3. Tænd ovnen på 200°C varmluft. Fordel de kogte ærter på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med 3 spsk. olivenolie og salt. Bag i 15-20 min til de er gyldne. Lad de crunchy Ingrid ærter køle af
Kartoffel Porre Suppe
  1. Skær roden og toppen af porrerne. Fjern de yderste hvide blade, og skyl porrerne grundigt for sand inden de snittes i mindre stykker
  2. Hak hvidløg, skræl kartoflerne og skær dem i tern.
  3. Varm smør op i en stor gryde, og svits hvidløg, porrer, kartofler og hakket timian i ca. 2 minutter - uden at porrerne tager farve.
  4. Tilsæt 4 dl udblødte Ingrid ærter, og rør godt rundt. Hæld bouillonen tilsat kogevand fra Ingrid ærterne i gryden til de øvrige ingredienser, og lad det koge under låg i 25 minutter, eller indtil kartoflerne og Ingrid ærterne er helt møre
  5. Blend suppen til den har en ensartet cremet konsistens, med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt piskefløde, kog op, og smag til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt timian.

    Servér suppen toppet med crunchy Ingrid ærter og lidt frisk timian