Kartoffel porre suppe med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Kartoffel Porre suppe med Ingrid ærter og sprød topping - Pure Dansk™
Kartoffel Porre suppe med Ingrid ærter og sprød topping - Pure Dansk™

En klassiker til at varme sig på. Cremet og fyldig kartoffelsuppe med porre. Vi har tilføjet Ingrid ærter i suppen og crunchy Ingrid ærter som sprød topping.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Kartoffel porre suppe med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 3 dl (270 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 3 porrer 
  • 500 g kartofler
  • 1 håndfuld frisk hakket timian
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. smør
  • 1 dl piskefløde 
  • Olivenolie
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog 2 dl af de udblødte ærter i rigeligt, letsaltet vand ved svag varme i 20-25 minutter. Hæld kogevandet fra i en skål. Gem kogevandet fra ærterne, og anvend det som bouillon i suppen.
  • Tænd ovnen på 200°C varmluft. Fordel de kogte ærter på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med 3 spsk. olivenolie og salt. Bag i 15-20 min til de er gyldne. Lad de crunchy Ingrid ærter køle af.
  • Kartoffel porre suppe

  • Skær roden og toppen af porrerne. Fjern de yderste hvide blade, og skyl porrerne grundigt for sand inden de snittes i mindre stykker.
  • Hak hvidløg, skræl kartoflerne og skær dem i tern.
  • Varm smør op i en stor gryde, og svits hvidløg, porrer, kartofler og hakket timian i ca. 2 minutter - uden at porrerne tager farve.
  • Tilsæt 4 dl udblødte Ingrid ærter, og rør godt rundt. Hæld bouillonen tilsat kogevand fra Ingrid ærterne i gryden til de øvrige ingredienser, og lad det koge under låg i 25 minutter, eller indtil kartoflerne og Ingrid ærterne er helt møre
  • Blend suppen til den har en ensartet cremet konsistens, med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt piskefløde, kog op, og smag til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt timian.
  • Serveringsforslag

    Servér suppen toppet med crunchy Ingrid ærter og lidt frisk timian.

    Efterår Vinter Hverdagsmad Suppe Aftensmad

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter