Lagkage med Ingrid ærter, flødecreme og brombær - Pure Dansk™

Lagkage med Ingrid ærter, flødecreme og brombær

Af Pure Dansk™

Lagkage med Ingrid ærter, flødecreme og brombær - Pure Dansk™

Nem lagkage med hjemmelavede lagkagebunde lavet med Ingrid ærter og fyld af lækker flødecreme og brombær. Server bælgfrugtskagen og imponér på din næste fødselsdag og andre festlige dage 


Forberedelse 10 min / Tilberedning 40 min / I alt 50 min.
Opskriften giver 1 lagkage (10-12 stykker)

Ingredienser

Lagkagebunde: Der bliver 3 stk

  • ½ dl tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 2 stk. vaniljesukker 
  • 125 g hvedemel 
  • 25 g kartoffelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt 

Hjemmelavet vaniljecreme: 

  • 3 æggeblommer
  • 3 dl sødmælk
  • 0,5 dl sukker
  • 3 spsk. majsstivelse
  • ½ stang vanilje stang (både korn og stang)

Kakaoglasur:

  • 6 spsk. flormelis
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 2½ spsk vand

Brombærflødecreme:

  • ½ liter piskefløde
  • 200 g brombærsyltetøj
  • Den hjemmelavede vaniljecreme

 

 

Fremgangsmåde

Dagen før:
  1. Skyl og iblødsæt Ingrid ærter i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer, evt. natten over. Dette gør du for at minimere kogetiden fra 45-60 min til 20-25 min. 

På dagen:

  1. Kog Ingrid ærterne i rent vand i 20-25 minutter, til de er møre. Hæld kogevandet fra og lad dem køle af. 
  2. Lav vaniljecremen inden lagkagebundene, så den kan nå at køle af. 

Vaniljecreme: 

  1. Kom æggeblommer, sødmælk, sukker, Maizena, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og rør det sammen. 
  2. Varm cremen op under middel varme, mens der piskes let.
  3. Tag gryden af varmen, når cremen begynder at tykne. 
  4. Kom cremen i en skål og sæt den på køl, med husholdningsfilm tætsluttet om skålen. 

Lagkagebunde:

  1. Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk til en luftig æggesnaps. 
  2. Blend 1 dl kogte ingrid ærter i æggesnapsen med en stavblender.
  3. Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og salt i en skål, og bland melblandingen sammen.
  4. Sigt melblandingen med en si i skålen med æggesnapsen, og vend forsigtigt melblandingen i æggesnapsen med en dejskraber. 
  5. Smør lagkageformene med smør. En springform (22 cm i diameter) kan alternativt anvendes.
  6. Fordel dejen i lagkageformene eller springformen. Lav gerne en fordybning i midten af dejen, så den ikke hæver op i midten under bagningen i ovnen. 
  7. Bag lagkagebunden ved 175°C varmluft i 8-10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagt. Anvendes en springform skal bundene bages i 25-30 minutter.
  8. Lad bundene køle helt af i formen, inden de forsigtigt skæres fri.
  9. Anvendes en springform deles “kagen” i 3 lige tykke lagkagebunde med en skarp kniv. 
  10.  Lagkagebundene kan sagtens bages dagen i forvejen. Bundene kan fryses ned -  læg gerne et stykke bagepapir imellem hver bund inden de lægges i fryseren.

Brombærflødecreme:

  1. Pisk ½ liter fløde til flødeskum.
  2. Vend den hjemmelavede vaniljecreme og 6 spsk. brombærsyltetøj i flødeskummen. 

Kakaoglasur: 

  1. Bland flormelis og kakaopulver i en skål
  2. Tilsæt 2½ spsk vand, og rør rundt med en ske til glasuren er ensartet.Er konsistensen for tyk tilsættes lidt mere vand og for tynd tilsæt mere flormelis. 

 Samling af lagkagen: 

  1. Anvend et kagefad eller andet rundt fad til at samle lagkagen på.  
  2. Læg en bund nederst og smør den med 2 spsk bromærmarmelade, og herefter 1/3 del af brombærflødecremen.
  3. Placer en lagkagebund ovenpå. Smør den med 2 spsk bromærmarmelade, og herefter 1/3 del af brombærflødecremen.
  4. Læg den øverste lagkagebund på, og fordel kakao glasuren herpå. 
  5. Hæld resten af flødeskumscremen i en sprøjtepose, og sprøjt skummen om lagkagen, indtil kagen af dækket med flødeskumscreme hele vejen rundt. 
  6. Pynt evt. kagen med friske brombær på toppen.

Servér for din lagkage og imponér med en anderlees kage med bælgfrugter