Madspildsvafler med ærtemel toppet med gråærter - Pure Dansk™

Madspildsvafler med ærtemel toppet med gråærter

Af Pure Dansk

Madspildsvafler med ærtemel toppet med gråærter - Pure Dansk™

Perfekt måde at bruge de kedelige grøntsager fra bagerst i køleskabet, til en lækker aftensmads- eller frokostret. Undgå madspild med grøntsagsvafler med ærtemel, toppet med gråærter.

Forberedelse 45 min / Tilberedning 30 min / I alt 1 t 15 min 
Opskriften giver til 4 personer

Ingredienser 

Topping:

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter 
  • 2-3 gulerødder
  • ½ blomkål eller broccoli, stokken bruges i dejen
Vaffeldej:
    • 50 g Dansk Ærtemel
    • 50 g hvedemel
    • 1 tsk bagepulver
    • 1 spsk olie
    • 180 g kartofler eller græskar
    • 1 løg, alternativt forårsløg
    • 4 æg
    • Stok fra blomkål, alternativt broccoli
    • Salt og peber 
    • Smør til stegning 

    Dressing: 

    • 1 håndfuld urter, alternativt spinat eller kål
    • ½ -1 dl olivenolie 
    • 2 spsk. ristede solsikkekerner 
    • Citronsaft
    • Salt og peber
    • Eventuelt en rest fastmodnet ost, vesterhavsost eller parmesan

     

    Fremgangsmåde

    Dagen før: 

    1. Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
      Har du en rest gråærter tilbage fra en anden opskrift, kan de sagtens bruges og du kan springe punkt 1-2 over.

    På dagen:

    1. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog gråærterne i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad gråærterne køle af.
    2. Tænd ovnen på 200  °C varmluft. 
    3. Skræl og skyl gulerødder og skær i mindre stykker. Skyl blomkål og skær i mindre buketter. Gem stokken til vaffeldejen. Bland gulerødder og blomkål med olie, salt og peber og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag det i 25 minutter.
    4. Tag grøntsagerne ud af ovnen og bland med kogte gråærter. 
    5. Skyl kartoflerne og eventuelt skræl dem. Pil løget. Riv løget, kartoflerne og stokken fra blomkålen på den grove side af rivejernet. Vrid væsken fra i et rent viskestykke. 
    6. Bland kartoffel- og løgblandingen med olie, æg, ærtemel, hvedemel, bagepulver, salt og peber. Rør det sammen til en sammenhængende vaffeldej. 
    7. Varm vaffeljernet op pensl det med smør. Fordel dejen deri og bag vaflerne, til de er gyldne. 
    8. Rist solsikkekerne på en tør pande ved middelvarme
    9. Skyl urter, spinat eller kål og kom det i en minihakker sammen med olie, ristede solsikkekerner og eventuelt en rest ost. Blend til en ensartet masse. Smag til med citronsaft, salt og peber.

    Servér vaflerne lune toppet med bagte grøntsager, gråærter og dressing