Marineret lammekrone med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Marineret lammekrone med Anicia linser
Fryseegnet
Fryseegnet
Marineret lammekrone med Anicia linser

Prøv denne opskrift på saftig lammekrone med en smagfuld marinade af Anicia linser, rosmarin, hvidløg og mynte. En ny og lækker måde at anvende linser på. Perfekt til weekendens middag eller påskefrokosten.

Marineret lammekrone på en ny måde

Der er ikke mange udskæringer, der kan måle sig med en klassisk lammekrone, og når du marinerer dit lammekød, kan du være sikker på en mør bid fuld af smag. I denne opskrift får lammet selskab af velsmagende Anicia linser og en krydret marinade, som tilsammen skaber en festlig og balanceret ret.

Marinaden med Anicia linser er nem at lave med friske krydderurter, hvidløg og olivenolie, som trænger godt ind i lammekødet og giver en intens og afrundet smag. Lammekronen steges til perfektion, så den får en sprød yderside og en rosa, saftig midte, lige som den skal være. 

Servér med bagte gulerødder med sprøde Anicia linser og hasselnødder for en forårsfrisk og moderne fortolkning af en klassisk påskeret.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Marineret lammekrone med Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
1 time og 30 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 lammekrone 
  • 2 stængler frisk rosmarin
  • 6 stængler frisk mynte
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 4 fed hvidløg, alternativt 1 håndfuld ramsløg
  • Skal af 1 økologisk citron
  • Saft af ½ citron
  • 4 spsk. olivenolie 
  • Salt
  • Friskkværnet peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i 20-25 minutter.
  • Hæld kogevandet fra linserne, og stil dem til side.
  • Pil og skær hvidløg i halve.
  • Skyl krydderurterne og fjern stænglerne fra rosmarin og mynte.
  • Skyl citronen og riv citronskallen på et rivejern. Skær citronen over med en kniv, og pres saften fra citronen.
  • Blend de kogte linser med hvidløg, rosmarin, mynte, citronsaft og -skal med salt og peber til en marinade. Gem 1/3 del af marinaden på køl til servering.
  • Rids fedtkanten på lammekronen i tern uden at ridse kødet.
  • Gnid salt og peber på fedtet, og fordel herefter 2/3 af linsemarinaden over hele lammekronen, så den er helt dækket til med marinade.
  • Stil den marinerede lammekrone i køleskabet i 1 time.
  • Tænd ovnen på 200°C varmluft, mens lammekronen er i køleskabet.
  • Tilbered lammekronen i 30 minutter i ovnen, og lad den trække i 15 minutter på køkkenbordet, inden den skæres ud.
  • Serveringsforslag

    Servér lammekronen med marinade af Anicia linser, som en del af påskemenuen eller som lækker gæstemad med en grøn salat og bagte gulerødder med Anicia linser og hasselnødder.

    Påske Efterår Krydret Nem Ovnret Aftensmad Hovedret

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter