Pandekagelagkage med gråærter, jordbær og creme

Af Pure Dansk™

Pandekagelagkage med gråærter, jordbær og creme
Glutenfri
Glutenfri
Pandekagelagkage med gråærter, jordbær og creme

De lækreste glutenfri pandekager med gråærter, lavet som en pandekagelagkage med vaniljecreme og jordbær. Perfekt sommerlig kage til fødselsdagen eller kagebordet.

Himmelsk dessertdrøm

Lag på lag af hjemmelavede pandekager, let vaniljecreme og friske jordbær giver en uimodståelig kageoplevelse, hvor gråærterne tilfører både struktur og naturlig sødme.

Pandekagelagkage er vendt tilbage som dessertens nye stjerne – her med et moderne twist i form af danske gråærter, der gør de tynde lag ekstra saftige, mættende og naturligt glutenfri.

Det er en god udfording for bageentusiasten, der vil ønsker at bage med bælgfrugter, og resultatet er en imponerende lagkage med både smag og wow-effekt, der hurtigt bliver gæsternes favorit.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Opskriften er udviklet af Umut Sakarya for Pure Dansk.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Pandekagelagkage med gråærter, jordbær og creme

Antal
8-10 stykker
Tid
1 time

Ingredienser

Pandekager med gråærter

  • 160 g tørrede Danske Gråærter 
  • 200 g smør
  • 150 g mandelmel
  • 130 g sukker
  • 1 stang ægte vanilje eller tonkabønne
  • 3 æg
  • ½ liter sødmælk
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 2 dl vand inden bagning
  • 400 g jordbær, eller andre bær (hindbær, blåbær, brombær)
  • Kagecreme

  • ½ liter fløde
  • 2 æg
  • 4 æggeblommer
  • 140 gram sukker
  • ½ stang ægte vanilje
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 2 spsk. cremefraiche 18%
  • Pynt:

  • 200 g jordbær
  • 3 dl fløde
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Pandekager med gråærter

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne.
  • Brun smørret i en gryde og køl det af til stuetemperatur.
  • Kom udblødte gråærter, sukker, mælk, vanilje og æg i en blender, og blend det hele sammen til en ensartet masse.
  • Kom mandelmel og brunet smør i dejen, og blend det hele yderligere 2-3 minutter.
  • Lad dejen hvile i 15 minutter og tilsæt 2 dl vand, og blend igen inden bagning.
  • Bag pandekagerne ved lav varme på en slip-let pande. Lad pandekagerne køle helt af, inden kagen skal samles.
  • Kagecreme

  • Kom fløde, æg, æggeblomme, sukker, vanilje og majsstivelse i en kasserolle og opvarm det under omrøring.
  • Lad kagecremen koge stille og roligt igennem, til majsstivelsen er kogt igennem, mens du pisker i den.
  • Hæld kagecremen i en bøtte og køl kagecremen af, til den sætter sig, cirka 2 timer på køl. 
  • Pisk den nedkølede kagecreme og tilsæt cremefraiche.
  • Samling af pandekagelagkage

  • Skyl jordbær og tør dem for vand. Skær jordbærrene i skiver.
  • Kom bagepapir i bunden af en springform (20 cm), dæk bunden og siderne af formen med pandekager, herefter lægges der et lag af kagecreme og jordbær ovenpå, efterfølgende lægges der skiftevis pandekage, kagecreme og jordbær i lag. Lad 1-2 pandekager dække toppen af kagen, som et låg. Sæt pandekagelagkagen på køl i minimum 5 timer, inden du skærer i den.
    Pynt din pandekagelagkage med flødeskum og jordbær i skiver.
  • Tip

    Husk, at røre i pandekagedejen under bagningen, og tilsæt gerne en smule vand, hvis din dej bliver tykkere, mens den står og trækker inden bagning.

    Sød Kager Desserter Bagværk Sommer Børnevenlig Familiefavoritter

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter