Pasta med cremet tomatsauce og gråærter

Af Pure Dansk™

Pasta med cremet tomatsauce og gråærter - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Pasta med cremet tomatsauce og gråærter - Pure Dansk™

Skøn og simpel pastaret med hjemmelavet cremet tomatsauce med bagte tomater og gråærter.

Lækker vegetarisk pastaret med et dansk touch!

Alle har en pastaret, som man ved, der bare virker hver gang, og denne pastaret med cremet tomatsauce og danske gråærter kunne nemt blive en ny favorit. 

Hvis du også leder efter en ny måde at bruge tørrede bælgfrugter på, så er denne ret et oplagt valg. Gråærterne giver mæthed og fylde – og passer perfekt i den silkebløde tomatsauce.

Denne vegetariske pastaopskrift med tomat og danske gråærter er både sund, billig og fyldt med smag. De proteinrige gråærter og den cremede tomatsauce og giver masser af smag og mæthed – perfekt til kødfri dage. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Pasta med cremet tomatsauce og gråærter

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Gråærter
  • 650 gram cherrytomater, alternativt alm. tomater
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 2 håndfulde urter, timian og basilikum
  • 400 gram pasta
  • 2 ½ dl fløde, madlavningsfløde eller plantefløde
  • 4-5 spsk. olivenolie
  • 1 ½ dl pastavand
  • Topping

  • Fastmodnet ost 
  • Frisk basilikum
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra. Stil gråærterne til side. 
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Skyl tomaterne. Halvér rødløget. Kom de halve rødløg, tomater, 2 fed hvidløg og løg i et ildfastfad. 
  • Skyl og hak basilikum og timian fint, og det kom i en skål. Hak 1 fed hvidløg fint og bland det med urterne, olivenolie, salt og peber
  • Hæld blandingen med olivenolie og urter ud over tomater, løg og hvidløg i fadet. Bag i ovnen i 30 minutter.
  • Imens koges pastaen i en gryde med rigeligt saltet vand. Underkog pastaen et par minutter, da den færdigtilberedes sammen med tomatsovsen. Gem 1 ½  dl pastavand til tomatsovsen, og stil til side.
  • De bagte tomater, løg og hvidløg kommes i en blender eller minihakker, sammen med fløde og pastavand og blend til en ensartet tomatsauce.
  • Kom tomatsaucen i gryden med pasta og de kogte gråærter røres i. Varm sovsen i et par minutter, til pastaen er færdigtilberedt. 
  • Serveringsforslag

    Servér denne nemme og fyldige pastaret med basilikum og friskrevet ost på toppen. 

    Nem Aftensmad Hovedretter Hverdagsmad Børnevenlig Pasta Italiensk

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter