Pizza med grøn pesto, serrano skinke og Ingrid ærter

Pizza med grøn pesto, serrano skinke og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Pizza med grøn pesto, serrano skinke og Ingrid ærter

Nem hjemmelavet pizza toppet med poppende sprøde Ingrid ærter, serrano skinke, grøn pesto og mozzarella. 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 15 min / I alt 30 min
Opskrift giver til 1 pizza 

Ingredienser

Nem pizzadej 

  • 2 dl hvedemel (gerne Tipo ’00’)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. salt

Fyld

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 spsk. tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 stor håndfuld frisk bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • 50 g fast modnet ost, eg. Arla unika havgus 12 eller parmesan
  • Saften af ½ citron
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • En mozzarellakugle 
  • 3 skiver serrano skinke

    Topping

    • En håndfuld rucola
       

    Fremgangsmåde

    1. I blødsæt Ingrid ærterne i koldt vand, i minimum 12 timer på køl
    2. Hæld vandet fra Ingrid ærterne og kog dem i 20 min. Hæld kogevandet fra. 
    3. Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt letsaltet vand i 20 min
    4. Hæld kogevandet fra Anicia linserne og hæld de kogte linser i en blender eller minihakker
    5. Skær ost og hvidløg i mindre stykker og tilsæt til Anicia linserne med olie, persille, soltørrede tomater, citronsaft, salt og peber
    6. Blend til en ensartet pesto og stil på køl imens dejen tilberedes
    7. Tænd ovnen på 250 grader varmluft med en bageplade eller bagesten, hvis du har det
    8. Bland de tørre ingredienser til pizzabunden og tilsæt lidt vand ad gangen. Ælt dejen godt igennem gerne 5-7 min. Dejen skal blive glat at se på og ikke klistre til fingrene 
    9. Kom lidt mel på bordet og rul dejen ud til en tynd rund pizza 
    10. Kom linsepesto på bunden og top med stykker af mozzarella, serrano skinke og til sidst Ingrid ærter
    11. Bag pizzaen i den varme ovn i 13-15 min., til osten er gylden og mindre tid, hvis du bager på en glohed bagesten.