
Nem hjemmelavet pizza toppet med poppende sprøde Ingrid ærter, serrano skinke, grøn pesto og mozzarella.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 15 min / I alt 30 min
Opskrift giver til 1 pizza
Ingredienser
Nem pizzadej
- 2 dl hvedemel (gerne Tipo ’00’)
- 1 tsk. bagepulver
- 1 dl vand
- 1 tsk. salt
Fyld
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 spsk. tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 stor håndfuld frisk bredbladet persille
- 1 fed hvidløg
- 1 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
- 50 g fast modnet ost, eg. Arla unika havgus 12 eller parmesan
- Saften af ½ citron
- Salt
- Friskkværnet peber
- En mozzarellakugle
- 3 skiver serrano skinke
Topping
- En håndfuld rucola
Fremgangsmåde
- I blødsæt Ingrid ærterne i koldt vand, i minimum 12 timer på køl
- Hæld vandet fra Ingrid ærterne og kog dem i 20 min. Hæld kogevandet fra.
- Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt letsaltet vand i 20 min
- Hæld kogevandet fra Anicia linserne og hæld de kogte linser i en blender eller minihakker
- Skær ost og hvidløg i mindre stykker og tilsæt til Anicia linserne med olie, persille, soltørrede tomater, citronsaft, salt og peber
- Blend til en ensartet pesto og stil på køl imens dejen tilberedes
- Tænd ovnen på 250 grader varmluft med en bageplade eller bagesten, hvis du har det
- Bland de tørre ingredienser til pizzabunden og tilsæt lidt vand ad gangen. Ælt dejen godt igennem gerne 5-7 min. Dejen skal blive glat at se på og ikke klistre til fingrene
- Kom lidt mel på bordet og rul dejen ud til en tynd rund pizza
- Kom linsepesto på bunden og top med stykker af mozzarella, serrano skinke og til sidst Ingrid ærter
- Bag pizzaen i den varme ovn i 13-15 min., til osten er gylden og mindre tid, hvis du bager på en glohed bagesten.