Pizza med grøn pesto, serrano skinke og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Pizza med grøn pesto, serrano skinke og Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Pizza med grøn pesto, serrano skinke og Ingrid ærter

Nem hjemmelavet pizza toppet med poppende sprøde Ingrid ærter, serrano skinke, grøn pesto og mozzarella.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser og Danske Ingrid Ærter.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Pizza med grøn pesto, serrano skinke og Ingrid ærter

Antal
1 pizza
Tid
30 minutter

Ingredienser

Nem pizzadej

  • 2 dl hvedemel (gerne Tipo ’00’)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • Fyld

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 spsk. tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 stor håndfuld frisk bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • 50 g fast modnet ost, eg. Arla unika havgus 12 eller parmesan
  • Saften af ½ citron
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • En mozzarellakugle 
  • 3 skiver serrano skinke
  • Topping

  • En håndfuld rucola
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld vandet fra Ingrid ærterne og kog dem i 20 min. Hæld kogevandet fra. 
  • Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt letsaltet vand i 20 min.
  • Hæld kogevandet fra Anicia linserne og hæld de kogte linser i en blender eller minihakker.
  • Skær ost og hvidløg i mindre stykker og tilsæt til Anicia linserne med olie, persille, soltørrede tomater, citronsaft, salt og peber.
  • Blend til en ensartet pesto og stil på køl imens dejen tilberedes.
  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft med en bageplade eller bagesten, hvis du har det.
  • Bland de tørre ingredienser til pizzabunden og tilsæt lidt vand ad gangen. Ælt dejen godt igennem gerne 5-7 min. Dejen skal blive glat at se på og ikke klistre til fingrene.
  • Kom lidt mel på bordet og rul dejen ud til en tynd rund pizza.
  • Kom linsepesto på bunden og top med stykker af mozzarella, serrano skinke og til sidst Ingrid ærter.
  • Bag pizzaen i den varme ovn i 13-15 min., til osten er gylden og mindre tid, hvis du bager på en glohed bagesten.
  • Aftensmad Italiensk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter