Pizza med Ingrid ærter, serranoskinke og rucola

Af Pure Dansk™

Pizza med Ingrid ærter, serranoskinke og rucola
Fryseegnet
Fryseegnet
Pizza med Ingrid ærter, serranoskinke og rucola

Hvis du elsker hjemmelavet pizza, men har lyst til at prøve noget nyt og med et grønt twist, så er denne opskrift lige noget for dig. Her får du en sprød og smagfuld hvid pizza med sprøde Ingrid ærter, serranoskinke og frisk rucola.

Bælgfrugter som topping på pizza?

Har du endnu ikke prøvet denne opskrift på pizza med Ingrid ærter, som minder lidt om majs i udseende og smag, når de anvendes som fyld på denne lækre og smagfulde pizza uden tomatsovs.

Her får du opskriften på en hvid pizza med sprøde Ingrid ærter, serranoskinke og frisk rucola. Perfekt som hverdagsmad eller til en hyggelig pizzaaften med familien. Ingrid ærter er et dansk alternativ til kikærter, og tilfører både en let smag af majs samt proteiner og kostfibre til din hjemmelavede pizza. Hvis du elsker klassisk pizza, men vil prøve en ny og lidt mere næringsrig version, så er denne pizzaopskrift et oplagt valg.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Pizza med Ingrid ærter, serranoskinke og rucola

Antal
3 pizzaer
Tid
1 time og 20 minutter

Ingredienser

Pizzadej til 3 pizzaer

  • 500 g hvedemel med god bageevne - gerne Tipo 00
  • 1 ½ g gær
  • 3,75 dl koldt vand 
  • 12 ½ g salt
  • 2 spsk. olie 
  • Pizzafyld

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2,5 dl cremefraiche 38 % 
  • 3 stk. frisk mozzarellaost 
  • 12 skiver serranoskinke
  • Friskkværnet peber
  • 100 g rucola salat
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Dagen før

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt hvedemel. Ælt dejen på en røremaskine i 4 minutter på lav hastighed. Tilsæt salt, og ælt dejen videre i 1 minut. Smør 2 spsk. olie ud på bordpladen og vend dejen rundt i olien, så den er dækket på alle sider. Lad dejen hvile på køkkenbordet i 20 minutter.
  • Skær dejen i 3 lige store stykker. Tril stykkerne til kugler, og sæt dem på et fad beklædt med bagepapir. Dæk kuglerne til med et rent viskestykke, og lad dem hæve ved stuetemperatur i 2 timer. Sæt pizzadejen i køleskabet med husholdningsfilm over, og lad dem hæve yderligere i minimum 6-12 timer på køl.
  • På dagen

  • Hæld vandet fra Ingrid ærterne og kog dem i 25-30 minutter. Hæld kogevandet fra. 
  • Kom en bageplade vendt med bunden opad eller en bagesten i ovnen, og tænd ovnen på 250 grader varmluft.
  • Lad ovnen forvarme i minimum 30 minutter.
  • Drys bordet med mel, og form kuglerne til tre runde pizzaer med en kagerulle eller hænderne.
  • Fordel cremefraiche på bundene.
  • Riv den friske mozzarella i stykker med fingrene, og fordel det på pizzabundene.
  • Top med serranoskinke, kogte Ingrid ærter og friskkværnet peber. 
  • Bag pizzaerne enkeltvis i ovnen. Flyt pizzaerne, en ad gangen, over på den varme bageplade eller pizzasten med en pizzaspade, og bag dem i cirka 7-10 minutter, til de er gyldne i kanten.
  • Fordel rucola på toppen og nyd pizzaerne.
  • Opskriftvideo