Ragout med hestebønner - Pure Dansk™

Ragout med hestebønner

Af Pure Dansk™

Ragout med hestebønner - Pure Dansk™

En skøn bønneragout med grøntsager og hestebønner, fuld af smag. Ragú er traditionelt serveret ovenpå pasta og et skønt alternativ til kødsovsen. 

Forberedelse 35 min. / Tilberedning 50 min. / I alt 1 time og 25 min.

Opskrift giver til 4 personer

Ingredienser
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • 1 dl kogevand fra hestebønnerne
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 2 tomater
  • 200 g champignon
  • 2 stilke bladselleri
  • 50 g sorte oliven
  • ½ - 1 rød chili (afhængig af styrke og hvor stærk din ret må være) 
  • 4 fed hvidløg
  • 10 timiankviste
  • 3 laurbærblade
  • 2 spsk tomatpuré 
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk soltørrede tomater, hakkede
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk balsamico 
  • 250 g pasta (fx Rigatoni)
  • Friske urter fx bredbladet persille

        Fremgangsmåde

        Minimum 12 timer før eller dagen før: 

        1. Skyl hestebønnerne sæt dem i blød, i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer. 

        Dagen efter: 

        1. Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne. Kog de udblødte hestebønner i rigeligt vand med lidt salt i 45 min. Si kogevandet fra og gem 1 dl kogevand til senere. 
        2. Gulerod, tomat, bladselleri, champignon skære i mindre tern. Porre skæres i tynde skiver, hvidløg og sorte oliven hakkes fint. Chilien hakkes i mindre stykker.
        3. Tænd ovnen på 250 °C varmluft.
        4. Find en gryde med låg frem, som kan gå ovnen. 
        5. Varm gryden op til middelvarm med olie i bunden. 
        6. Steg alle grøntsagerne og chilien i ca. 8-10 min. Husk at røre i det.
        7. Tilsæt røget paprika og tomatpure steg yderligere i 1-2 min. 
        8. Tilsæt de kogte hestebønner sammen med 1 dl af kogevandet, flåede tomater, soltørrede tomater, hakkede oliven og balsamico. Få retten til at simre og tilsæt timianblade og laurbærblade. 
        9. Sæt låg på gryden og sæt den i ovnen i 40 min. Smag til med salt og peber. 
        10. Kog pastaen efter anvisning på pakken. 

                      Servér pastaen toppet med ragout og friske urter.  

                      Danske Hestebønner

                      Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

                      → Køb Danske Hestebønner