Fantastisk fyldig ragout med hestebønner. En god måde at få brugt resterne af anden fra julen. Du kan også lave retten helt vegetarisk ved at udskifte kødet med grøntsager.
Forberedelse 40 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 1 t
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 200 g tørrede Danske Hestebønner
- 2 liter vand
- ½ dl ekstra jomfru olivenolie
- 3 små eller 1 stort finthakket løg
- 4 laurbærblad
- 1 spsk. groftkværnet sort peber
- 200 g flåede tomater
- 1 spsk. sød paprika
- 3 fed hvidløg
- 200 g palmekål
- 2 kviste salvie
-
2 kviste finthakket blød timian
-
½ liter vand, grøntsagsfond eller kogevandet fra hestebønnerne
-
300 g kødrester (and, kylling, gris, okse, kalv eller fisk), alternativt grove grøntsager
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer, eventuelt natten over.
På dagen:
-
Kom de iblødsatte hestebønner i en gryde og kog dem i rigeligt vand letsaltet vand i 40-45 minutter.
-
Skær kødresterne i passende størrelser og snit imens løg, hvidløg, og palmekål.
-
Kom ekstra jomfruolivenolie i en anden gryde og friter salvien ved lav temperatur, uden at salvien mister sin farve.
-
Sautér det finthakkede løg, hvidløg, peber og paprika i olien, som du har friteret salvien i.
-
Tilføj de kogte hestebønner, laurbærblade, flåede tomater, kød og timian i gryden.
-
Tilsæt vand, fond eller kogevand i gryden og lad det hele simre i 15-20 minutter ved lav varme.
Opskriften er udviklet af Umut Sakarya