Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter

Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter

Af Pure Dansk

Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter

Lækre svampede rabarbermuffins, som er både søde og syrlige med hvid chokolade og danske rabarber. De kan let varieres med sæsonens frugter og bær hele året rundt. Ingrid ærterne giver en god fylde og mæthed.

 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 20 min / I alt 40 min
Denne opskrift giver cirka 9-12 stk.

 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 500 g danske rabarber 
  • 200 g hvid chokolade
  • 1 æg 
  • 2 dl mælk
  • 2 dl hvedemel 
  • 1½ tsk. bagepulver 
  • 1 tsk. vaniljepulver 
  • 1½ dl sukker 

 

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl. 

På dagen: 

  1.  Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra. 
  2. Hak de 200 g. hvid chokolade groft
  3. Blend Ingrid ærter, æg og mælk 
  4. Vend den våde dej sammen med hvedemel, bagepulver og vaniljepulver
  5. Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker 
  6. Vend chokolade og rabarber i dejen 
  7. Kom 2 spsk. dej i hver muffinform 
  8. Bag ved 200֯ C (varmluft) i 15-20 minutter 

    Køl af inden servering.

    Danske Ingrid Ærter

    Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

    → Køb Danske Ingrid Ærter