Salat a la cæsar med sprøde hestebønner

Af Pure Dansk™

Salat a la cæsar med sprøde hestebønner
Salat a la cæsar med sprøde hestebønner

Den klassiske cæsarsalat med et twist. Romainesalat, kylling, sprøde brødcroutoner og hestebønner, som giver masser af mæthed, sprødhed og ja, bare en lækker smag til salaten. Skru op for bælgfrugter og ned for kødet. Salaten bindes sammen af en meget lækker vanedannede dressing. Ingrid ærter kan også anvendes.

Sprød og frisk cæsarsalat med danske bælgfrugter

Cæsarsalat er en populær klassiker, men her får den et moderne twist med danske hestebønner, som tilføjer både bid og protein. Hestebønnerne ristes sprøde og kombineres med frisk romainesalat, saftige kyllingestykker, parmesan og hjemmelavet dressing med ansjos og citron. Resultatet er en harmonisk salat, der både er frisk, fyldig og fyldt med umami.

Cæsarsalaten er lidt blevet en café-klassiker, men i denne version med sprødstegte danske hestbønner får du altså en lækker, nem og velsmagende måltidsalat, der med et nyt twist også kan blive en favorit i hjemmet.

Det er en perfekt ret til dig, der ønsker at spise mere grønt uden at gå på kompromis med smagen. Brug den som hovedret med brød til eller som et mættende tilbehør. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Opskriften er udviklet af Ditte Ingemann for Pure Dansk.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Salat a la cæsar med sprøde hestebønner

Antal
4 personer
Tid
1 time og 5 minutter

Ingredienser

  • 125 g tørrede Danske Hestebønner
  • 200 g kyllingebryst
  • 1 stort hoved romainesalat
  • 1 rødløg
  • Croutoner

  • 2 skiver groft brød
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • Flagesalt
  • Dressing

  • ½ dl mayonnaise
  • ½ dl creme fraiche
  • 2 ansjoser i olie
  • 1 tsk. worcestershire sauce
  • Saft fra ¼ citron
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 20 g parmesan, revet
  • Salt og peber
  • Topping

  • 25 g revet parmesan
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld vandet fra hestebønnerne og kog dem i 40-45 minutter i rent vand med lidt salt. Hæld kogevandet fra. 
  • Steg kyllingen i olie på en pande, krydr med salt og peber, og steg den 4-5 minutter på hver side, alt efter tykkelse. Når kyllingen er sprød og gennemstegt, tages den af panden.
  • Kom en smule mere olie på panden og tilsæt de kogte hestebønner. Rist dem ved høj varme nogle minutter, indtil de bliver sprøde og begynde at "poppe" en smule - de åbner sig/knækker når de bliver ristet. Krydr med salt og peber. 
  • Rens romainesalaten og skær eller riv bladene i grove stykker. Fordel dem på et fad. Pil løget, del det i to og skær det i tynde halvmåner. Kom dem over salaten. 
  • Skær brødet ud i tern og rist dem i olie på en varm pande, til de er gyldne og sprøde på alle sider – drys med havsalt.
  • Blend mayonnaise, creme fraiche, ansjoser, worcestershire sauce, citronsaft, hvidløg, parmesan, salt og peber godt sammen og smag dressingen til, så den er syrlig og saltet. 
  • Fordel stykker af kylling, croutoner, sprøde bønner, revet parmesan og dressing over salaten og servér med det samme, mens brødcroutonerne endnu er sprøde. 
  • Umami Syrlig Nem Salat Hverdagsmad Sommer Måltidssalat Tilbehør Frokost

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter