Shepard’s Pie med Anicia linser og Ingrid ærter

Shepard’s Pie med Anicia linser og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Shepard’s Pie med Anicia linser og Ingrid ærter

Skøn fyldig ret med Ingrid ærter, Anicia linser og grønt dækket af kartoffelmos med Ingrid ærter og sprød rosmarin topping. Perfekt grøn juleret og til de kolde vintermåneder.  

Forberedelse 45 min / Tilberedning 1 t / I alt 1 t og 45 min 
Opskriften giver til 4 personer

Ingredienser

Kartoffelmos:

Fyld:

    • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
      • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
      • 1 løg
      • 2 fed hvidløg
      • 2 gulerod
      • ¼ knoldselleri
      • ½ tsk koriander, stødt
      • 4 stilke frisk timian
      • 200 g champignon
      • 6 soltørrede tomater
      • 1 spsk balsamico eddike
      • ½ dl rødvin
      • 3 dl grøntsagsbouillon 
      • 50 g smør
      • 1 stilk frisk rosmarin
      • ½ citron
      • 1 spsk rasp
      • 1 spsk olie
       

      Fremgangsmåde

      Minimum 12 timer før eller dagen før:

      1. Skyl og iblødsæt de tørrede Ingrid ærter og Anicia linser, i rigeligt vand på køl. For nemheds skyld iblødsæt Ingrid ærterne til kartoffelmos for sig selv. 

      På dagen: 

      1. Skræl kartoflerne og skær i mindre stykker. Kog til de er møre.
      2. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe tørre.
      3. Hæld iblødsætningsvandet fra alle bælgfrugterne og kog Ingrid ærterne til kartoffelmos i 20-25 minutter til de er møre. Hæld kogevandet fra.  
      4. Blend de varme Ingrid ærter med 1 spsk smør. Tilsæt dem til kartoflerne sammen med resten af smørret, salt og peber. Mos til du har den ønskede konsistens på kartoffelmosen. Sæt til side. 
      5. Pil løg og hvidløg og hak det fint.
      6. Skræl og skær guleroden og selleri i små tern. Rens svampene for eventuelle jordrester og hak dem fint.
      7. Varm en gryde op til middelvarme med olie i bunden. Kom løg, hvidløg, gulerod, selleri og champignon og steg dem 5-6 min.
      8. Tilsæt hakkede soltørrede tomater, koriander, og timianblade. Lad det stege 3-4 min.
      9. Tilsæt eddike, rødvin, bouillon og udblødte Ingrid ærter og Anicia linser. Lad det simre i ca. 25-30 min. til det er mørt.
      10. Tilsæt 50 g smør til fyldet og smag til med salt og peber.
      11. Tænd ovnen på 200 °C varmluft .
      12. Fordel fyldet i et fad og dæk det til med kartoffelmos. I en skål blandes rosmarinblade, citronskal rasp og 1 spsk olie. Bland godt og fordel udover mosen.
      13. Bag i ovnen i 30 min. til den er gylden

      Server Shepard's Pie med en god sprød salat til, prøv en af vores mange med danske bælgfrugter. F.eks. Salat med Anicia linser, græskar, valnødder og grønkål

        Danske Ingrid Ærter

        Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

        → Køb Danske Ingrid Ærter