Smoothie med Ingrid ærter, spinat, bær og Anicia linse chokoladeknas - Pure Dansk™

Smoothiebowl med Ingrid ærter, spinat, bær og Anicia linse chokoladeknas

Af Pure Dansk™

Smoothie med Ingrid ærter, spinat, bær og Anicia linse chokoladeknas - Pure Dansk™

En lækker bærsmoothie med Ingrid ærter, hindbær, blåbær og spinat. Toppet med Chokoladeknas med Anicia linser, som giver et sprødt bid. En nem måde at få 100 g bælgfrugter om dagen 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 20 min / I alt 30 min
Opskrift giver til 1 personer 

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 håndfuld spinat 
  • 1 dl frosne hindbær 
  • 1 dl frosne blåbær 
  • 1 dl mælk

Chokoladeknas med Anicia linser


Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl. 

På dagen: 

  1.  Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
  2. Skyl og kog Anicia linserne i 20 minutter i rigeligt letsaltet vand. 
  3. Tænd ovnen på 200C varmluft 
  4. Hæld vandet fra Anicia linserne og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og rist i ovnen i 10-15 minutter, til de er helt sprøde. 
  5. Smelt chokolade i et vandbad. Hæld de sprøde linser i den smeltede chokolade og rør rundt 
  6. Fordel de chokoladebeklædte linser i på bagepapir i et tyndt lag, hæld frysetørrede hindbær og en lille smule saltflager på toppen. Lad det størkne i køleskabet i 10 minutter og knus herefter chokoladebruddet i mindre stykker.
  7. Hæld de kogte afkølede Ingrid ærter, frosne hindbær, blåbær, spinat og mælk i en blender og blend til en ensartet smoothie 
  8. Hæld i en skål og fordel de små stykker linsechokoladeknas på toppen

Servér som morgenmad eller sundere dessert, eventuelt med friske bær på toppen