
Smoothiebowl med Ingrid ærter, spinat, bær og Anicia linse chokoladeknas

En lækker bærsmoothie med Ingrid ærter, hindbær, blåbær og spinat. Toppet med Chokoladeknas med Anicia linser, som giver et sprødt bid. En nem måde at få 100 g bælgfrugter om dagen
Forberedelse 15 min / Tilberedning 20 min / I alt 30 min
Opskrift giver til 1 personer
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 håndfuld spinat
- 1 dl frosne hindbær
- 1 dl frosne blåbær
- 1 dl mælk
Chokoladeknas med Anicia linser
- 1 spsk. tørrede Danske Anicia Linser
- 30 g chokolade
- 1 spsk. frysetørrede hindbær
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.
- Tænd ovnen på 200C varmluft
- Hæld vandet fra Anicia linserne og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og rist i ovnen i 10-15 minutter, til de er helt sprøde.
- Smelt chokolade i et vandbad. Hæld de sprøde linser i den smeltede chokolade og rør rundt
- Fordel de chokoladebeklædte linser i på bagepapir i et tyndt lag, hæld frysetørrede hindbær og en lille smule saltflager på toppen. Lad det størkne i køleskabet i 10 minutter og knus herefter chokoladebruddet i mindre stykker.
- Hæld de kogte afkølede Ingrid ærter, frosne hindbær, blåbær, spinat og mælk i en blender og blend til en ensartet smoothie
- Hæld i en skål og fordel de små stykker linsechokoladeknas på toppen
Servér som morgenmad eller sundere dessert, eventuelt med friske bær på toppen