Snoet pestobrød med Anicia linser og ærtemel

Af Pure Dansk

Snoet pestobrød med Anicia linser og ærtemel
Snoet pestobrød med Anicia linser og ærtemel

Dekorativt og ikke mindst smagfuldt snoet brød med pesto af danske Anicia linser, samt fibre og fylde fra ærtemel.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Anicia Linser.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Snoet pestobrød med Anicia linser og ærtemel

Antal
1 brød
Tid
50 minutter

Ingredienser

Snoet brød

  • 1 dl (140 g) Dansk Ærtemel
  • 250-300 g hvedemel
  • 20 g gær
  • 2 dl vand
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • Linsepesto

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 stor håndfuld frisk bredbladet persille, eller andre friske krydderurter.
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • 25 g fast modnet ost, fx. Arla Unika Havgus 12
  • Saften af ½ citron
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Pensling

     

  • 1 æg
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt hvedemel, ærtemel, salt og olie. Ælt dejen godt igennem, til den slipper kanten på skålen.
  • Sæt dejen til hævning i 1 time under et rent klæde. 
  • Imens laves linsepestoen: Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i cirka 25 min, til de er møre. 
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle lidt af
  • Skyl persillen og dup den tør med et viskestykke
  • Kom persille, olie, citronsaft, kogte Anicia linser, hvidløg og osten i en blender eller minihakker.
  • Blend det hele godt sammen til pestoen er ensartet, og smag til med salt og peber. Sæt til side til vi skal bruge den.
  • Efter hævning rulles dejen ud på et meldrysset bord. Rul den ud til en rektangel (ca. 35 x 25 cm.).
  • Fordel 3-4 spsk af pestoen i et jævnt lag på dejen.
  • Rul dejen sammen på den lange led, ligesom når du laver kanelsnegle.
  • Skær dejrullen over den lange led, men lad det stadig hænge sammen i den ene ende.
  • Sno nu de to ”pølser”, ved at lægge den ene over den anden skiftevis.
  • Kom brødet i en beklædt rugbrødsform eller lignende. Lad dejen efterhæve i 30 min.
  • Tænd ovnen på 200  °C varmluft.
  • Pensl brødet med æg og bag det i ovnen i 15-20 min.
  • Serveringsforslag

    Nyd brødet til suppe eller en god fyldig måltidssalat med danske bælgfrugter.

    Fiberrig Brød Tilbehør Bagværk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter