Toscakagen er traditionelt en lækker svampet mazarin toppet med sprøde karameliserede nødder. Vi har tilsat Ingrid ærter i mazarinen for ekstra dejlig smag og fylde, og udskiftet nødderne med gråærternes nøddenoter og tekstur. En fantastisk nyfortolkning.
Forberedelse 35 min / Tilberedning 50 min / I alt 1 t og 25 min.
Opskriften giver til ca. 8-10 stykker
Ingredienser
Mazarinmasse:
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 dl Hvedemel
- 1½ dl sukker
- 75 g smør
- 3 æg
- 200 g marcipan
- ¾ dl (67,5 g) tørrede Danske Gråærter
- 100 g smør
- 1 dl sukker
- 2 spsk. mørk sirup
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede Gråærter og Ingrid ærter og sæt dem i blød hver for sig i rigeligt vand, på køl, i minimum 12 timer.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og kog hver for sig i rigeligt letsaltet vand. Ingrid ærterne koges i 30 minutter og gråærterne koges i 35 minutter. Hæld kogevandet fra og sæt dem til side.
- Pisk sukker og blødt smør i en skål
- Blend de kogte Ingrid ærter, hvedemel og æg i en minihakker eller blender og pisk det i sukkermassen lidt ad gangen
- Riv marcipanen på et rivejern og pisk det i mazarinmassen
- Forvarm ovnen til 175 grader alm. ovn og hæld mazarinmassen i en smurt springform (20 cm). Bag mazarinkagen i 30-40 minutter. (Kagen skal ikke være helt færdigbagt, da den skal bage yderligere 10-15 min med gråærtemassen på toppen)
- Hak de kogte gråærter groft og kom dem i en gryde med smør, sukker og sirup. Kog ingredienserne til en ensartetmasse og tag gryden af varmen
- Fordel den varme gråærtemasse oven på den næsten færdigbagte mazarinkage
- Bag kagen i yderligere 10–15 min, til den er gylden oven på