oscakage med gråærter og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Toscakage med gråærter og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

oscakage med gråærter og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Toscakagen er traditionelt en lækker svampet mazarin toppet med sprøde karameliserede nødder. Vi har tilsat Ingrid ærter i mazarinen for ekstra dejlig smag og fylde, og udskiftet nødderne med gråærternes nøddenoter og tekstur. En fantastisk nyfortolkning. 

Forberedelse 35 min /  Tilberedning 50 min / I alt 1 t og 25 min. 
Opskriften giver til ca. 8-10 stykker


Ingredienser 

Mazarinmasse: 

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl Hvedemel
  • 1½ dl sukker
  • 75 g smør
  • 3 æg
  • 200 g marcipan
    Topping af gråærter 
    • ¾ dl (67,5 g) tørrede Danske Gråærter 
    • 100 g smør 
    • 1 dl sukker 
    • 2 spsk. mørk sirup 

                      Fremgangsmåde

                      Dagen før: 
                      1. Skyl de tørrede Gråærter og Ingrid ærter og sæt dem i blød hver for sig i rigeligt vand, på køl, i minimum 12 timer. 

                      På dagen:

                      1. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og kog hver for sig i rigeligt letsaltet vand. Ingrid ærterne koges i 30 minutter og gråærterne koges i 35 minutter. Hæld kogevandet fra og sæt dem til side.
                      2. Pisk sukker og blødt smør i en skål
                      3. Blend de kogte Ingrid ærter, hvedemel og æg i en minihakker eller blender og pisk det i sukkermassen lidt ad gangen
                      4. Riv marcipanen på et rivejern og pisk det i mazarinmassen
                      5. Forvarm ovnen til 175 grader alm. ovn og hæld mazarinmassen i en smurt springform (20 cm). Bag mazarinkagen i 30-40 minutter. (Kagen skal ikke være helt færdigbagt, da den skal bage yderligere 10-15 min med gråærtemassen på toppen)
                      6. Hak de kogte gråærter groft og kom dem i en gryde med smør, sukker og sirup. Kog ingredienserne til en ensartetmasse og tag gryden af varmen
                      7. Fordel den varme gråærtemasse oven på den næsten færdigbagte mazarinkage  
                      8. Bag kagen i yderligere 10–15 min, til den er gylden oven på
                      Lad toscakagen afkøle helt inden servering