Vafler med ærtemel (Glutenfri) - Pure Dansk™

Vafler med dansk ærtemel

Af Pure Dansk™

Vafler med ærtemel (Glutenfri) - Pure Dansk™

Lækre søde glutenfri vafler med dansk ærtemel. Servér med nem rabarberkompot, vaniljeis eller skyr. 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 25 min / I alt 45 minutter
Opskriften giver til ca. 8 stk

Ingredienser 

Vaffeldej

  • 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
  • 3 spsk. sukker
  • 2 æg
  • 2½ dl sødmælk
  • 50 g smeltet smør
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Ekstra smør til stegning

Rabarberkompot 

  • 550 g rabarber 
  • 150 g sukker 

Servér evt. med vaniljeis eller skyr 


Fremgangsmåde

Vafler:

  1. Smelt smør i en gryde
  2. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål 
  3. Tilsæt æg, mælk og smeltet smør og rør det hele godt sammen
  4. Varm vaffeljernet op og smør med smør eller olie
  5. Kom vaffeldej i jernet og bag vaflerne gyldne i ca. 3-5 min

Hurtig rabarberkompot:

  1. Skyl rabarberne for snavs og skær i mindre stykker
  2. Kom dem i en gryde sammen med sukker og kog til den ønskede konsistens på din kompot ved svag varme

    Servér dine vafler med kompot af sæsonens bær f.eks. rabarber og en god klat økologisk vaniljeis eller skyr. 

    Dansk Ærtemel

    Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

    → Køb Dansk Ærtemel