
Lækre søde glutenfri vafler med dansk ærtemel. Servér med nem rabarberkompot, vaniljeis eller skyr.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 25 min / I alt 45 minutter
Opskriften giver til ca. 8 stk
Ingredienser
Vaffeldej
- 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
- 3 spsk. sukker
- 2 æg
- 2½ dl sødmælk
- 50 g smeltet smør
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- Ekstra smør til stegning
Rabarberkompot
- 550 g rabarber
- 150 g sukker
Servér evt. med vaniljeis eller skyr
Fremgangsmåde
Vafler:
- Smelt smør i en gryde
- Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål
- Tilsæt æg, mælk og smeltet smør og rør det hele godt sammen
- Varm vaffeljernet op og smør med smør eller olie
- Kom vaffeldej i jernet og bag vaflerne gyldne i ca. 3-5 min
Hurtig rabarberkompot:
- Skyl rabarberne for snavs og skær i mindre stykker
- Kom dem i en gryde sammen med sukker og kog til den ønskede konsistens på din kompot ved svag varme
Servér dine vafler med kompot af sæsonens bær f.eks. rabarber og en god klat økologisk vaniljeis eller skyr.