Vafler med ærtemel

Af Pure Dansk™

Vafler med ærtemel (Glutenfri) - Pure Dansk™
Vafler med ærtemel (Glutenfri) - Pure Dansk™

Lækre søde glutenfri vafler med dansk ærtemel. Servér med nem rabarberkompot, vaniljeis eller skyr.

I opskriften er der anvendt Dansk Ærtemel.

Vafler med ærtemel

Antal
8 stk.
Tid
45 minutter

Ingredienser

Vaffeldej

  • 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
  • 3 spsk. sukker
  • 2 æg
  • 2½ dl sødmælk
  • 50 g smeltet smør
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Ekstra smør til stegning
  • Rabarberkompot 

  • 550 g rabarber 
  • 150 g sukker 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Vafler

  • Smelt smør i en gryde.
  • Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Tilsæt æg, mælk og smeltet smør og rør det hele godt sammen.
  • Varm vaffeljernet op og smør med smør eller olie.
  • Kom vaffeldej i jernet og bag vaflerne gyldne i ca. 3-5 min.
  • Hurtig rabarberkompot

  • Skyl rabarberne for snavs og skær i mindre stykker.
  • Kom dem i en gryde sammen med sukker og kog til den ønskede konsistens på din kompot ved svag varme.
  • Serveringsforslag

    Servér dine vafler med kompot af sæsonens bær f.eks. rabarber og en god klat økologisk vaniljeis eller skyr.