Vegetarisk hønsesalat med asparges, svampe og hestebønner

Af Pure Dansk™

Vegetarisk hønsesalat med asparges, svampe og hestebønner
Vegetarisk
Vegetarisk
Vegetarisk hønsesalat med asparges, svampe og hestebønner

Alle er vilde med denne vegetariske hønsesalat. Den minder både i smag og konsistens om den klassiske hønsesalat med kylling. I denne udgave har vi skiftet hønen ud med proteinrige og umamifyldte danske hestebønner.

Den bedste vegetariske hønsesalat? Den laver du med asparges, svampe og danske hestebønner!

Et flot frokostbord fortjener indbydende småretter og stor velsmag. Her får du en nem opskrift på en plantebaseret version af den klassiske hønsesalat. En frisk vegetarret på frokostbordet eller i en luksus sandwich - hønsefri og smagfuld.
 
Vores vegetariske hønsefrisalat kombinerer lækre asparges, smørstegte svampe og møre hestebønner i en cremet dressing, der smager som sommer i en bid. 

Og hvis du virkelig vil imponere, kan du byde på hjemmebagt fuldkornsrugbrød eller prøve vores sandwichbrød med ærtemel.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Vegetarisk hønsesalat med asparges, svampe og hestebønner

Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 200 g brune champignoner
  • 90 g hvide asparges på glas
  • 4 spsk. cremefraiche, 38 %
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ spsk. sennep
  • 1 håndfuld purløg
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne, og sæt dem i blød i rigeligt vand i køleskabet i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog hestebønnerne i rigeligt, letsaltet vand i 40-45 minutter. Hæld kogevandet fra, og lad dem køle ned.
  • Rengør og skær champignonerne i skiver, og steg dem på en pande ved høj varme med salt og peber, til de er møre. Kom de stegte svampe i en skål, og stil dem til side.
  • Hæld væden fra aspargesene, og skær dem i mundrette stykker. Hak hestebønnerne groft.
  • Lav en dressing af cremefraiche, mayonnaise, citronsaft og sennep, og smag til med salt og peber. Vend de hakkede hestebønner, asparges og stegte champignoner i dressingen. Tilsæt til sidst friskhakket purløg, og vend det hele forsigtigt sammen med en ske. Smag pålægssalaten til med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Stil den hønsefrisalat på køl inden servering, så den sætter sig og trækker masser af smag til sig. Pynt med ristede svampe og purløg på toppen og servér på et godt stykke rugbrød.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter