En uge med danske råvarer i sæson — december
Madplan med december måneds danske råvarer i sæson og danske hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser
Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.
Dag 1: Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe
En lækker varm og fyldig ret med spidskål i ovnen. Ostegratineret spidskål med ricotta, svampe og gråærter er en god vinterret, som alternativ til salat eller en grøn hovedret.
Danske råvarer i sæson: Spidskål og Svampe
Gratineret spidskål med gråærter, ost og brune svampe
Dag 2: Bagte rødbeder, hummus med Ingrid ærter og sprøde Anicia linser
En enkelt og simpel ret, som er fuld af smag. Saftige sødmefulde bagte rødbeder ovenpå en cremet hummus med Ingrid ærter. Servér som hovedmåltid med et godt stykke brød til, f.eks. vores focacciabrød med linser
Danske råvarer i sæson: Rødbeder
Bagte rødbeder, hummus med Ingrid ærter og sprøde Anicia linser
Dag 3: Jordskokkesuppe med hestebønner
Cremet fyldig jordskokkesuppe med danske bønner. Hestebønnerne giver både fylde i selve suppen og sprødhed som bønnedrys på toppen.
Danske råvarer i sæson: Jordskokker
Jordskokkesuppe med hestebønner
Dag 4: Pasta med Anicia linser, stegt squash og palmekål
Cremet og lækker pastaret med udblødte Anicia linser, der giver en frisk smag af grønne ærter, sammen med stegt squash og palmekål i en cremet ostesauce af Gammel Knas Creme fra Arla Unika.
Danske råvarer i sæson: Palmekål og Squash
Pasta med Anicia linser, stegt squash og palmekål
Dag 5: Dhal med Anicia linser og græskar
Skøn Dhal med græskar og danske linser. Anicia linsen koger ikke ud som røde linser, hvilket giver din daal en skøn konsistens og smag fra varme krydderier, græskar og linser.
Danske råvarer i sæson: Græskar
Dhal med Anicia linser og græskar
Dag 6: Paneret selleribøf med stegte svampe og syltede rødløg
Lækre panerede selleribøffer med ærtemel giver en sprød skorpe og god smag. Toppet med stegte svampe, syltede rødløg, romesco med Anicia linser og mayonnaise lavet på kogevandet fra Aquafaba.
Danske råvarer i sæson: Knoldselleri, Rødløg og Svampe
Paneret selleribøf med stegte svampe og syltede rødløg
Dag 7: Bønnecassoulet med Hestebønner, Ingrid ærter og Gråærter
Rustik cassoulet med hestebønner, Ingrid ærter og gråærter, der giver retten et dejligt bid og skøn fyldig smag sammen med selleri, champignon og gulerødder.
Danske råvarer i sæson: Svampe, Løg, Knoldselleri og Gulerødder
Bønnecassoulet med hestebønner, Ingrid ærter og gråærter
Til den søde tand: Ferrero Rocher med hestebønner og gråærter
Hjemmelavet Ferrero Rocher uden nødder. Danske gråærter har en skøn smag af hasselnødder og sammen med hestebønner får Ferrero Rocher en dybde af både nødder og chokoladenoter.
Ferrero Rocher med hestebønner og gråærter