En uge med danske råvarer i sæson — maj - Pure Dansk™

En uge med danske råvarer i sæson — maj

Af Pure Dansk™

En uge med danske råvarer i sæson — maj - Pure Dansk™

Madplan med danske hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser

Vi har samlet et udpluk af dejlige retter med maj sæsonens grøntsager og frugter, som skal gøre det nemmere for dig og din familie at spise danske råvarer i sæson og flere bælgfrugter i løbet af ugens måltider.

Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.


Dag 1: Stegt laks med cremede Anicia linser og grønne asparges

Nyd lækre danske asparges mens de er i sæson, sammen med danske Anicia linser og stegt laks. En ret der passer perfekt til både forår og sommer.
Danske råvarer i sæson: Grønne asparges, Løg, Persille & Purløg 

Stegt laks med cremede Anicia linser og grønne asparges

 

Dag 2: Shakshuka med hestebønner

Shakshuka er en varm og krydret ret med æg, hestebønner og dejlig varmende stærke krydderier. Retten stammer fra Nordafrika, hvor den ofte spises til morgenmad og frokost. Du kan også sagtens spise retten som et aftensmåltid med masser af smæk på smagen. 
Danske råvarer i sæson: Peberfrugt, Løg & Persille 

Shakshuka med hestebønner

 

Dag 3: Hotdogs med pølser af danske Anicia linser

Linsepølser i din hotdog. En ny og spændende måde at få bælgfrugter og grønne proteiner i maden, og så smager det tilmed fantastisk. Linserne giver et godt bid, og de pebrede noter giver en krydret og frisk smag i pølsen.
Danske råvarer i sæson: Champignon, Løg & Persille 

Hotdog med pølser af danske Anicia linser

 

Dag 4: Pitafyld med gråærter

en lækreste fyld med gråærter til alt fra pita, wraps og madpandekager. Fyldt med masser af smag, saftighed og umami. Det kan sagtens erstatte kødet i din pita eller wrap. 
Danske råvarer i sæson: Løg, Salat, Agurk & Tomater 

Pitafyld med gråærter 

 

 

Dag 5: Sprøde danske asparges med Ingrid ærter og blød burrata

Dejligt sprøde danske asparges og Ingrid ærter spiller godt sammen med en blød og cremet burrata og udgør tilsammen en nem og smagfuld salat med meget få ingredienser.
Danske råvarer i sæson: Asparges & Tomater

Sprøde danske asparges, burrata og Ingrid ærter


 

Dag 6: Ingridærte bøf med nem spidskålssalat 

Smag en dejlig bøf lavet på Ingrid ærter. Passer perfekt i en burger eller sammen med en god salat. 
Danske råvarer i sæson: Svampe, Persille & Løg 

Ingridærte bøf

 

 

Dag 7: Bagte gulerødder med sprøde Anicia linser og hasselnødder

Saftige bagte gulerødder med sprøde Anicia linser og hasselnødder glaseret med honning.  
Danske råvarer i sæson: Gulerødder 

Bagte gulerødder med sprøde Anicia linser og hasselnødder

 

Til den søde tand: Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter

Lækre svampede rabarbermuffins, som er både søde og syrlige med hvid chokolade og danske rabarber. De kan let varieres med sæsonens frugter og bær hele året rundt. Ingrid ærterne giver en god fylde og mæthed.
Danske råvarer i sæson: Rabarber

Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter