En uge med danske råvarer i sæson — maj
Madplan med danske bælgfrugter
Har du en ynglings sæson grøntsag eller frugt, så kan du også søge specifikt på denne her på siden - og du vil få foreslag på opskrifter.
Dag 1: Stegt laks med cremede Anicia linser og grønne asparges
Nyd lækre danske asparges sammen med danske Anicia linser og stegt laks. En ret der passer perfekt til både forår og sommer.
Danske råvarer i sæson: Grønne asparges, Løg, Persille & Purløg
Stegt laks med cremede Anicia linser og grønne asparges
Dag 2: Shakshuka med hestebønner
Shakshuka er en varm og krydret ret med æg, hestebønner og dejlig varmende stærke krydderier. Retten stammer fra Nordafrika, hvor den ofte spises til morgenmad og frokost. Du kan også sagtens spise retten som et aftensmåltid med masser af smæk på smagen.
Danske råvarer i sæson: Peberfrugt, Løg & Persille
Dag 3: Hotdogs med pølser af danske Anicia linser
Linsepølser i din hotdog. En ny og spændende måde at få bælgfrugter og grønne proteiner i maden, og så smager det tilmed fantastisk. Linserne giver et godt bid, og de pebrede noter giver en krydret og frisk smag i pølsen.
Danske råvarer i sæson: Champignon, Løg & Persille
Hotdog med pølser af danske Anicia linser
Dag 4: Pitafyld med gråærter
Det lækreste fyld med gråærter til alt fra pita, wraps og madpandekager. Fyldt med masser af smag, saftighed og umami. Det kan sagtens erstatte kødet i din pita eller wrap.
Danske råvarer i sæson: Løg, Salat, Agurk & Tomater
Dag 5: Tærte med Anicia linser og nye løg
Smagfuld tærte med grønne ærter, nye løg og Anicia linser. Tærtebunden er lavet med vores danske ærtemel, helt uden hvedemel og med kun 4 ingredienser. Servér tærten med en frisk grøn salat.
Danske råvarer i sæson: Nye Løg
Tærte med Anicia linser, nye løg og grønne ærter
Dag 6: Linseburger med Anicia linser
Denne burger med linsebøf med vores Anicia linser er både nem at lave, og smager skønt sammen med sødmefylde tomater og en sprød grøn salat.
Danske råvarer i sæson: Løg, Hvidløg, Tomat & Salat
Linseburger med Anicia linser
Dag 7: Quinoadeller med Ingrid ærter og ærtemel
Sprøde deller med dejlige krydderier, spinat, quinoa, Ingrid ærter og ærtemel. De er også lækre på madpakken, hvis ikke alle bliver spist til aftensmaden.
Danske råvarer i sæson: Spinat, Løg & Hvidløg
Quinoadeller med Ingrid ærter og ærtemel
Til den søde tand: Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter
Lækre svampede rabarbermuffins, som er både søde og syrlige med hvid chokolade og danske rabarber. De kan let varieres med sæsonens frugter og bær hele året rundt. Ingrid ærterne giver en god fylde og mæthed.
Danske råvarer i sæson: Rabarber