
En uge med danske råvarer i sæson — maj

Madplan med danske hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser
Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.
Dag 1: Stegt laks med cremede Anicia linser og grønne asparges
Nyd lækre danske asparges mens de er i sæson, sammen med danske Anicia linser og stegt laks. En ret der passer perfekt til både forår og sommer.
Danske råvarer i sæson: Grønne asparges, Løg, Persille & Purløg
Stegt laks med cremede Anicia linser og grønne asparges
Dag 2: Shakshuka med hestebønner
Shakshuka er en varm og krydret ret med æg, hestebønner og dejlig varmende stærke krydderier. Retten stammer fra Nordafrika, hvor den ofte spises til morgenmad og frokost. Du kan også sagtens spise retten som et aftensmåltid med masser af smæk på smagen.
Danske råvarer i sæson: Peberfrugt, Løg & Persille
Dag 3: Hotdogs med pølser af danske Anicia linser
Linsepølser i din hotdog. En ny og spændende måde at få bælgfrugter og grønne proteiner i maden, og så smager det tilmed fantastisk. Linserne giver et godt bid, og de pebrede noter giver en krydret og frisk smag i pølsen.
Danske råvarer i sæson: Champignon, Løg & Persille
Hotdog med pølser af danske Anicia linser
Dag 4: Pitafyld med gråærter
en lækreste fyld med gråærter til alt fra pita, wraps og madpandekager. Fyldt med masser af smag, saftighed og umami. Det kan sagtens erstatte kødet i din pita eller wrap.
Danske råvarer i sæson: Løg, Salat, Agurk & Tomater
Dag 5: Sprøde danske asparges med Ingrid ærter og blød burrata
Dejligt sprøde danske asparges og Ingrid ærter spiller godt sammen med en blød og cremet burrata og udgør tilsammen en nem og smagfuld salat med meget få ingredienser.
Danske råvarer i sæson: Asparges & Tomater
Sprøde danske asparges, burrata og Ingrid ærter
Dag 6: Ingridærte bøf med nem spidskålssalat
Smag en dejlig bøf lavet på Ingrid ærter. Passer perfekt i en burger eller sammen med en god salat.
Danske råvarer i sæson: Svampe, Persille & Løg
Ingridærte bøf
Dag 7: Bagte gulerødder med sprøde Anicia linser og hasselnødder
Saftige bagte gulerødder med sprøde Anicia linser og hasselnødder glaseret med honning.
Danske råvarer i sæson: Gulerødder
Bagte gulerødder med sprøde Anicia linser og hasselnødder
Til den søde tand: Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter
Lækre svampede rabarbermuffins, som er både søde og syrlige med hvid chokolade og danske rabarber. De kan let varieres med sæsonens frugter og bær hele året rundt. Ingrid ærterne giver en god fylde og mæthed.
Danske råvarer i sæson: Rabarber