En uge med danske råvarer i sæson — september

En uge med danske råvarer i sæson — september

Af Pure Dansk™

En uge med danske råvarer i sæson — september

Madplan med september måneds danske råvarer i sæson og danske hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser

Vi har samlet et udpluk af skønne retter med september sæsonens grøntsager og frugter, som skal gøre det nemmere for dig og din familie at spise danske råvarer i sæson og flere bælgfrugter i løbet af ugens måltider.

Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.

Dag 1: Pasta med Anicia linser, stegt squash og palmekål 

Lækker og nem pastaret med årstidens squash og palmekål. Denne pastaret er dejlig cremet, og kan laves både med udblødte eller kogte Anicia linser. De udblødte Anicia linser smager af friske ærter, hvor de kogte linser har en mere krydret smag og pebernoter. 
Danske råvarer i sæson: Squash og palmekål

Pasta med Anicia linser, stegt squash og palmekål

 

Dag 2: Gnocchi med gråærter og grønkål

Prøv denne simple hverdagsret med gråærter stegt på panden med gnocchi og grønkål. Har du ikke grønkål, smager retten også dejligt med spinat eller palmekål. 
Danske råvarer i sæson: Grønkål 

Gnocchi med gråærter og grønkål

 

Dag 3: Broccolitærte med porrer og ærtemel

Madtærte med glutenfri tærtebund med vores danske økologiske ærtemel, og lækkert tærtefyld med broccoli og porre er altid et hit at servere for familien. Lækkert og enkelt med brød eller salat til. 
Danske råvarer i sæson: Broccoli og Porre 

Broccolitærte med porrer og ærtemel

 

Dag 4: Pakoras med Ingrid ærter og ærtemel

Sprøde og krydrede indisk inspirerede pakoras serveret med en frisk raita med mynte og koriander. Lad dem indgå som en del af flere små retter eller server dem med en grøn salat til.
Danske råvarer i sæson: Gulerødder, Kartofler og Løg 

Pakoras med Ingrid ærter og ærtemel

 

Dag 5: Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost

Galette er en fransk tærte, bagt uden tærteform. Vores udgave er fyldt med karamelliserede rødløg, rødbede, gedeost og Ingrid ærter.
Danske råvarer i sæson: Rødbeder og løg

Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost

 

Dag 6: Ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto 

Her får du en fantastisk smagfuld og mættende ret. Bagte porrer er en dejlig nem hverdagsret. Server dine ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto.
Danske råvarer i sæson: Porre og Grønkål

Ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto

 

Dag 7: Squashfritter med ærtemel

Squashfritter med ærtemel er en lækker snack eller sprødt tilbehør. Ærtemel er glutenfri og er god til panering. Servér dine squashfritter med romesco med Anicia linser og deller med blomkål og Ingrid ærter.
Danske råvarer i sæson: Squash

Squashfritter med ærtemel

 

Til den søde tand: Crumble med danske Anicia linser, æbler og bær

Får du gæster på besøg, er denne crumble et sikkert hit. Denne crumble med bær og Anicia linser er inspireret af den klassiske æblecrumble.  
Danske råvarer i sæson: Brombær, blommer og æbler

Crumble med danske Anicia linser, æbler og bær

 

Find mange flere opskrifter og inspiration ved at søge på de danske råvarer her på siden.