
En uge med danske råvarer i sæson — september

Madplan med september måneds danske råvarer i sæson og danske hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser
Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.
Dag 1: Salat med Anicia linser og ovnbagte grøntsager
En god hverdagssalat med Anicia linser og bagte grøntsager. Nem og lige til. Denne salat kan laves med både udblødte eller kogte Anicia linser. Udblødte linser smager som friske ærter og kogte linser har en mere krydret smag.
Danske råvarer i sæson: Squash og bladselleri
Salat med Anicia linser og ovnbagte grøntsager
Dag 2: Sandwich med karrysalat med Ingrid ærter, grønkål og æbler
Karrysalat med Ingrid ærter fungerer perfekt som en nem krydret, cremet og smagfuldt fyld i en sandwich eller som topping på rugbrødsmaden. Særligt i samspil med syrligt grønkål og søde æbler.
Danske råvarer i sæson: Grønkål og Æbler
Sandwich med karrysalat med Ingrid ærter, grønkål og æbler
Dag 3: Bagte persillerødder med grøn linsepesto
Bagte persillerødder er en lækker rodfrugt, som smager fantastisk toppet med grøn linsepesto med Anicia linser. Servér som hovedmåltid eller tilbehør til eksempelvis vores hestebønnedeller eller svampefrikadeller
Danske råvarer i sæson: Persillerødder og Persille
Bagte persillerødder med grøn linsepesto
Dag 4: Krydrede Ingrid ærter med spinat
Enkel spansk inspireret tapasret, som oprindeligt er krydrede kikærter med spinat. Nyd den som en ret i sig selv med ristet brød med gedeost, eller lad den indgå som en del af flere små retter.
Danske råvarer i sæson: Spinat
Krydrede Ingrid ærter med spinat
Dag 5: Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost
Galette er en fransk tærte, bagt uden tærteform. Vores udgave er fyldt med karamelliserede rødløg, rødbede, gedeost og Ingrid ærter
Danske råvarer i sæson: Rødbeder og løg
Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost
Dag 6: Ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto
Bagte porre er en dejlig nem ret. Serveret med marinerede hestebønner og grønkålspesto får du en fantastisk smagfuld og mættende ret
Danske råvarer i sæson: Porre og Grønkål
Ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto
Dag 7: Squashfritter med ærtemel
Squashfritter med ærtemel er en lækker snack eller sprødt tilbehør. Ærtemelen er god til panering og glutenfri. Servér med romesco med Anicia linser eller aioli lavet på kogevandet fra Ingrid ærter og deller med blomkål og Ingrid ærter
Danske råvarer i sæson: Squash
Til den søde tand: Crumble med danske Anicia linser, æbler og bær
Får du gæster på besøg, er denne crumble et sikkert hit. Vi er inspireret af den klassiske æblecrumble, som er tilsat bær fra haven og danske Anicia linser.
Danske råvarer i sæson: Brombær, blommer og æbler
Crumble med danske Anicia linser, æbler og bær