En uge med danske råvarer i sæson — september

Af Pure Dansk™

 

Denne madplan med september måneds råvarer i sæson består af 7 dage med danske hestebønner, Anicia linser, Ingrid ærter, gråærter og ærtemel. 

Vi har samlet et udpluk af smagfulde retter med frugt og grønt i sæson i september. I denne måneds madplan vil du finde lækre og mættende hverdagsretter for hele familien med sæsonens danske tomater, agurk, broccoli, gulerødder, kartofler, aubergine, squash, spinat, salat, persille, dild, løg og efterårets sødmefulde og syrlige bær og frugt.

Prøv denne madplan med 7 x aftensmad med råvarer i sæson. Denne måneds opskrift til den søde tand er crumble med Anicia linser. Vores madplaner gør det nemmere for dig at sammensætte smagfulde måltider med danske linser, ærter, bønner og råvarer i sæson.

Pastasalat med bagte tomater, chorizo, linsepesto og Ingrid ærter

Pastasalat med bagte tomater, chorizo, linsepesto og Ingrid ærter

Fyldig og lækker pastasalat med Ingrid ærter og nem hjemmelavet rød pesto med Anicia linser. Salaten kan spises både som en måltidssalat og som tilbehør.

Pastasalat med bagte tomater, chorizo, linsepesto og Ingrid ærter
Salat bowl med falafler af Ingrid ærter og ærtemel
50 minutter

Salat bowl med falafler af Ingrid ærter og ærtemel

Salat med sæsonens grønt og falafler af Ingrid ærter og ærtemel. Du kan sammensætte din bowl præcis, som du har lyst og alt efter hvad der er i sæson og falder i din smag.

Salat bowl med falafler af Ingrid ærter og ærtemel
Pasta med stegt squash, palmekål og Anicia linser
30 minutter

Pasta med stegt squash, palmekål og Anicia linser

Nem og lækker pastaret med udblødte Anicia linser, squash og palmekål i cremet flødesauce. De udblødte Anicia linser tilfører retten en frisk smag af grønne ærter.

Pasta med stegt squash, palmekål og Anicia linser
Tærte med broccoli, hytteost og hestebønner
50 minutter

Tærte med broccoli, hytteost og hestebønner

En mættende og sund tærte med masser af grøntsager, protein og kostfibre. I denne opskrift er der bælgfrugter i både tærtedejen og tærtefyldet. Tærtedejen er lavet med vores danske ærtemel, og i tærtefyldet er der tilsat proteinrige hestebønner sammen med broccoli og hytteost.

Tærte med broccoli, hytteost og hestebønner
Fiskefri-deller med kartofler, dild og Ingrid ærter
45 minutter

Fiskefri-deller med kartofler, dild og Ingrid ærter

Lækre fiskefri og veganske frikadeller med danske Ingrid ærter. Svampet konsistens og fyldt med smagen du kender i en citron-, tang- og dild-delle.

Fiskefri-deller med kartofler, dild og Ingrid ærter
Fyldt aubergine med gråærter og svampe
1 time og 15 min

Fyldt aubergine med gråærter og svampe

Fyldte auberginer med et smagfuldt fyld af gråærter og svampe er fuld af umami, og med frisk yoghurtdressing på toppen, kan det nemt blive en ny familiefavorit.

Fyldt aubergine med gråærter og svampe
Wraps med stegte krydrede Ingrid ærter og grønt
30 minutter

Wraps med stegte krydrede Ingrid ærter og grønt

Krydrede Ingrid ærter og grønt er nemt og lækkert i wraps. Det er en god opskrift til at få brugt dine rester i køleskabet og undgå madspild.

Wraps med stegte krydrede Ingrid ærter og grønt
Crumble med bær, æbler og Anicia linser
1 time og 15 min

Crumble med bær, æbler og Anicia linser

Får du gæster på besøg, er denne crumble et sikkert hit. Inspireret af en klassisk crumble har vi tilsat Anicia linser, æbler og bær. Du kan anvende både friske og frosne bær, alt efter hvad der er i sæson, eller hvad du har i fryseren.

Crumble med bær, æbler og Anicia linser