En uge med danske råvarer i sæson — september
Madplan med september måneds danske råvarer i sæson og danske hestebønner, Ingrid ærter og Anicia linser
Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.
Dag 1: Pasta med Anicia linser, stegt squash og palmekål
Lækker og nem pastaret med årstidens squash og palmekål. Denne pastaret er dejlig cremet, og kan laves både med udblødte eller kogte Anicia linser. De udblødte Anicia linser smager af friske ærter, hvor de kogte linser har en mere krydret smag og pebernoter.
Danske råvarer i sæson: Squash og palmekål
Pasta med Anicia linser, stegt squash og palmekål
Dag 2: Gnocchi med gråærter og grønkål
Prøv denne simple hverdagsret med gråærter stegt på panden med gnocchi og grønkål. Har du ikke grønkål, smager retten også dejligt med spinat eller palmekål.
Danske råvarer i sæson: Grønkål
Gnocchi med gråærter og grønkål
Dag 3: Broccolitærte med porrer og ærtemel
Madtærte med glutenfri tærtebund med vores danske økologiske ærtemel, og lækkert tærtefyld med broccoli og porre er altid et hit at servere for familien. Lækkert og enkelt med brød eller salat til.
Danske råvarer i sæson: Broccoli og Porre
Broccolitærte med porrer og ærtemel
Dag 4: Pakoras med Ingrid ærter og ærtemel
Sprøde og krydrede indisk inspirerede pakoras serveret med en frisk raita med mynte og koriander. Lad dem indgå som en del af flere små retter eller server dem med en grøn salat til.
Danske råvarer i sæson: Gulerødder, Kartofler og Løg
Pakoras med Ingrid ærter og ærtemel
Dag 5: Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost
Galette er en fransk tærte, bagt uden tærteform. Vores udgave er fyldt med karamelliserede rødløg, rødbede, gedeost og Ingrid ærter.
Danske råvarer i sæson: Rødbeder og løg
Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost
Dag 6: Ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto
Her får du en fantastisk smagfuld og mættende ret. Bagte porrer er en dejlig nem hverdagsret. Server dine ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto.
Danske råvarer i sæson: Porre og Grønkål
Ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto
Dag 7: Squashfritter med ærtemel
Squashfritter med ærtemel er en lækker snack eller sprødt tilbehør. Ærtemel er glutenfri og er god til panering. Servér dine squashfritter med romesco med Anicia linser og deller med blomkål og Ingrid ærter.
Danske råvarer i sæson: Squash
Til den søde tand: Crumble med danske Anicia linser, æbler og bær
Får du gæster på besøg, er denne crumble et sikkert hit. Denne crumble med bær og Anicia linser er inspireret af den klassiske æblecrumble.
Danske råvarer i sæson: Brombær, blommer og æbler
Crumble med danske Anicia linser, æbler og bær