Crumble med danske Anicia linser, æbler og bær — Pure Dansk™

Crumble med danske Anicia linser, æbler og bær

Af Pure Dansk™

Crumble med danske Anicia linser, æbler og bær — Pure Dansk™

Får du gæster på besøg, er denne crumble et sikkert hit. Vi er inspireret af den klassiske æblecrumble, som er tilsat bær fra haven og  danske Anicia linser 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 t og 15 min
Denne opskrift er til 10 personer.

 

Ingredienser

  • 100 g tørrede Danske Anicia Linser
  • 250 g koldt dansk smør
  • 2½ dl dansk sukker
  • 2½ dl dansk hvedemel
  • 4 dl dansk havregryn
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1½ tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. dansk honning
  • 1 dl danske hasselnødder (alternativt mandler)
  • 1-2 danske æbler
  • 3 dl (450 g) danske bær eller rabarber, frosne eller friske 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og kog linserne i ca. 25 minutter. Hæld vandet fra de kogte linser
  2. Tænd ovnen på 175 °C almindelig ovn.
  3. Find ildfast fad eller støbejernspande frem. Hvis du bruger støbejernspande, skal den ind i den kolde ovn, så den kan varme op sammen med ovnen
  4. Bred linserne ud på en bradepande med bagepapir og rist dem i ovnen i 10. min, til de er gyldne. Lad dem køle af
  5. Skær smørret i tern og smuldr det med sukker og mel
  6. Bland herefter havregryn og vaniljepulver og kanel i
  7. Lad crumbledejen stå på køl i 30 min.
  8. Skær i mellemtiden æbler i tern og hak nødderne
  9. Fordel først ca. 1/3 af crumbledejen i klumper på den varme pande og læg herefter æbler og bærrene ovenpå.
  10. Bland 2/3 af nødderne og 2/3 af linserne med den resterende crumbledej og læg ovenpå æbler og bærrene.
  11. Sæt stegepanden i ovnen i ca. 45 min., indtil din crumble har fået en gylden og sprød overflade
  12. Vend den resterende 1/3 hasselnødder og linser med 1 tsk honning og drys på toppen

Servér enten lun eller kold med Aquafaba skum eller alternativt creme fraiche rørt med vaniljesukker