Crumble med danske Anicia linser, æbler og bær — Pure Dansk™

Crumble med danske Anicia linser, æbler og bær

Af Pure Dansk™

Crumble med danske Anicia linser, æbler og bær — Pure Dansk™

Får du gæster på besøg, er denne crumble et sikkert hit. Vi er inspireret af den klassiske æblecrumble, som er tilsat bær fra haven og  danske Anicia linser 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 t og 15 min
Denne opskrift er til 10 personer.

 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 250 g koldt smør
  • 2½ dl sukker
  • 2½ dl hvedemel
  • 4 dl havregryn
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1½ tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. honning
  • 65 g hasselnødder (alternativt mandler)
  • 1-2 æbler
  • 350 g danske bær eller rabarber, frosne eller friske. Obs! Anvender du hyldebær, skal de koges 15-20 minutter først. 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og kog linserne i 25 minutter. Hæld vandet fra de kogte linser
  2. Tænd ovnen på 175 °C almindelig ovn.
  3. Find ildfast fad eller støbejernspande frem. Hvis du bruger støbejernspande, skal den ind i den kolde ovn, så den kan varme op sammen med ovnen
  4. Bred linserne ud på en bradepande med bagepapir og rist dem i ovnen i 10. min, til de er gyldne. Lad dem køle af
  5. Skær smørret i tern og smuldr det med sukker og mel
  6. Bland herefter havregryn,vaniljepulver, kardemomme og kanel i dejen
  7. Lad crumbledejen stå på køl i 30 min.
  8. Skær i mellemtiden æbler i tern og hak nødderne groft
  9. Fordel først 1/3 af crumbledejen i klumper i smurt bradepanden, og fordel herefter æbler og bærrene ovenpå.
  10. Bland 2/3 af nødderne og 2/3 af linserne med den resterende crumbledej, og læg det ovenpå æblerne og bærerne.
  11. Sæt bradepanden i ovnen i ca. 45 min., indtil din crumble har fået en gylden og sprød overflade
  12. Vend de resterende hakkede hasselnødder og linser med 1 tsk. honning, og rist det på en varm pande i 2 minutter. Drys den sprøde linse- og hasselnødblanding udover den lune crumble. 

Servér enten lun eller kold med Aquafaba skum eller alternativt creme fraiche rørt med vaniljesukker

    Danske Anicia Linser

    Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

    → Køb Danske Anicia Linser