Agurkesalat med hestebønner, feta og persille

Agurkesalat med hestebønner, feta og persille

Af Pure Dansk

Agurkesalat med hestebønner, feta og persille
  

Frisk og simpel salat med hestebønner, agurk, feta, rødløg og persille. 
 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 25 min / I alt 35 min
Denne opskrift giver tilbehør til 4 personer 

 

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 agurk
  • ½ rødløg
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 75 g feta

Dressing:

  • Lidt revet citronskal
  • Lidt revet hvidløg
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber 

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede hestebønner og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl i min. 10 timer, evt. natten over
  2. Hæld vandet fra hestebønnerne og kog dem i 25 min med lidt salt
  3. Lad hestebønnerne køle af 
  4. Skyl imens agurk og skær i små tern 
  5. Pil og hak rødløg, skyl og hak persille og skær feta i mindre stykker
  6. Bland det hele sammen i en skål 
  7. Bland revet citronskal, revet hvidløg, olivenolie, æblecidereddike, salt og peber 
  8. Vend dressingen i hestebønnesalaten 

Servér som en måltidssalat eller som tilbehør til eksempelvis vores hestebønnedeller eller svampefrikadeller 

Danske Hestebønner

Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

→ Køb Danske Hestebønner