Det er muligvis en kombination, du ikke har prøvet før – hestebønner og hakket svinekød. Vi lover dig saftige deller fyldt med smag, som du kan servere for både kød elskeren og flexitaren. De smager himmelsk sammen med vores ærtehummus.
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 30 min.
Denne opskrift giver ca. 20 bønnedeller
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Hestebønner
- 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
- 2 æg
- 150 g økologisk hakket svinekød (kan udelades)
- 2 fed hakket hvidløg
- 1 fint hakket rødløg
- 1 håndfuld frisk persille, hakket
- 2 tsk. spidskommen
- 2 tsk. salt
- Friskkværnet sort peber
- 2 spsk. smør til stegning
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede hestebønner og iblødsæt dem med rigeligt vand, i minimum 12 timer, evt. natten over
- Hæld vandet fra hestebønnerne og kog dem i 45 minutter i rent vand med lidt salt. Hæld kogevandet fra.
- Kom alle ingredienser i en skål og blend dem med en stavblender eller foodprocesser til en ensartet masse. Lad gerne nogle af hestebønerne være groft blendet
- Form ca. 20 deller af farsen
- Steg dellerne på en pande i olie
Servér dine lune hestebønnedeller med ovnkartofler, vores aioli og grøn salat med lune Anicia linser. Hestebønnedellerne er også lækre kolde på ristet rugbrød med ærtehummus.