Hestebønnedeller

Hestebønnedeller

Af Pure Dansk

Hestebønnedeller

Det er muligvis en kombination, du ikke har prøvet før – hestebønner og hakket svinekød. Vi lover dig saftige deller fyldt med smag, som du kan servere for både kødelskeren og flexitaren. De smager himmelsk sammen med vores ærtehummus.

 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 20 min / I alt 30 min
Denne opskrift giver ca. 20 bønnedeller

 

Ingredienser

  • 2 dl tørrede hestebønner (iblødsat natten over og kogt efter anvisning)
  • 2 æg
  • 150 g økologisk hakket svinekød (kan udelades)
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 dl ærtemel af vores Ingrid ærter (havregryn kan også anvendes)
  • 1 fint hakket rødløg
  • 1 håndfuld groft hakket frisk koriander
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk salt
  • Friskkværnet sort peber
  • 2 spsk olivenolie til stegning

     

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede hestebønner og iblødsæt dem med rigeligt vand natten over
  2. Hæld vandet fra hestebønnerne og kog dem i 25-30 min i rent vand
  3. Kværn 1 dl af vores Ingrid ærter med en melkværn eller kaffekværn
  4. Kom alle ingredienser i en skål og blend dem med en stavblender eller foodprocesser til en ensartet masse. Lad gerne nogle af hestebønerne være groft blendet
  5. Form ca. 20 deller af farsen
  6. Steg dellerne på en pande i olie


Servér dine lune hestebønnedeller med ovnkartofler, vores aioli og grøn salat med lune Anicia linser. Hestebønnedellerne er også lækre kolde på ristet rugbrød med ærtehummus.