Ærtehummus

Ærtehummus

Af Pure Dansk

Ærtehummus

Ærten Ingrid er den danske version af kikærten, som efterhånden er meget anvendt herhjemme. Med denne opskrift på ærtehummus, som laves på Ingrid ærter, får du en lækker og cremet hummus som spread til vores linseknækbrød eller friske grøntsagsstave.

 

Forberedelse 5 min / Tilberedning 5 min / I alt 10 min.

 

Ingredienser

  • 3 dl danske gule Ingrid ærter (iblødsættes natten over)
  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk knust spidskommen
  • 1 håndfuld frisk koriander, hakket
  • 1 hakket hvidløg
  • ½ citron
  • 1 tsk flagesalt

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem med rigeligt vand natten over.
  2. Hæld vandet fra ærterne
  3. Kom alle ingredienserne i en skål og blend det sammen til en ensartet masse med en stavblender eller foodprocesser. 

    Servér din ærtehummus med vores hestebønnedeller eller som snack på linseknækbrød.