Ærten Ingrid er den danske version af kikærten, som efterhånden er meget anvendt herhjemme. Med denne opskrift på hjemmelavet hummus, som laves på Ingrid ærter, får du en lækker og cremet hummus som spread til vores linseknækbrød eller friske grøntsagsstave. Det er hurtigt og nemt.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 5 min / I alt 25 min.
Ingredienser
- 3 dl (270 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- ½ dl olivenolie
- 2 tsk. knust spidskommen
- 1 håndfuld frisk koriander, hakket
- 1 hakket hvidløg
- ½ citron, saften heraf
- 1 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem i rigeligt vand, minimum 12 timer, eventuelt natten over
- Hæld vandet fra
- Kog ærterne i rent vand med salt i 15-20 minutter
- Hæld vandet fra
- Kom alle ingredienserne i en skål og blend det sammen til en ensartet masse med en stavblender eller foodprocesser
Servér din ærtehummus med vores hestebønnedeller eller som snack på linseknækbrød.