Svampefrikadeller med Ingrid ærter og kold kartoffelsalat

Svampefrikadeller med Ingrid ærter og kold kartoffelsalat

Af Pure Dansk™

Svampefrikadeller med Ingrid ærter og kold kartoffelsalat

Svampede og mættende grønne frikadeller med champignon og Ingrid ærter. Her serveret med en cremet kold kartoffelsalat med sprøde Anicia linser, krydderurter og hvid dressing. 

Svampefrikadeller: Forberedelse 10 min / Tilberedning 10 min / I alt 20 min
Kold kartoffelsalat: Forberedelse 10 min / Tilberedning 35 min / I alt 45 min
Begge opskrifter giver til 4 personer 

 

Ingredienser

Svampefrikadeller med Ingrid ærter:
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 50 g havregryn
  • 2 æg
  • 250 g champignon (ca. 6-7 mellem str.)
  • 2 håndfuld persille
  • Salt og peber
  • Olie og en klat smør til stegning

 

Kold kartoffelsalat med sprøde Anicia linser:

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 kg nye danske kartofler
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 2 spsk. mayonnaise 
  • 2 tsk. Dijonsennep
  • 2 tsk. sukker
  • 1 håndfuld frisk purløg
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 bundt radiser
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde

Svampefrikadeller med Ingrid ærter:

    Minimum 12 timer før eller dagen før:

    1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl. 
    På dagen: 
    1.  Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
    2. Hæld havregrynene i en skål og slå æg ud i grynene. Bland det godt sammen og lad det stå og trække, imens du ordner champignonerne
    3. Rens champignon for jord. Undgå at bruge vand, da de vil suge en del væske. Brug evt. en pensel til at rense dem
    4. Hak dem i små stykker (brug evt. en minihakker) og bland dem i æggemassen
    5. Blend Ingrid ærterne helt fint i en minihakker og bland i farsen med æg, havregryn og champignon
    6. Hak persille og rør i farsen sammen med salt og peber
    7. Er farsen for blød, kan du tilsætte lidt mere havregryn eller mel
    8. Varm olie og smør på en pande – den skal være god varm
    9. Form farsen til frikadeller med to skeer og kom dem på den varme pande. Der skal gerne komme en ”stege-lyd” når de kommer på, ellers er panden ikke varm nok
    10. Skru derefter ned og steg frikadellerne ved svag varme, til de er gyldne og faste. Steg dem ca. 5 min på begge sider 

    Kold kartoffelsalat med sprøde Anicia linser:

    1. Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 min.
    2. Hæld vandet fra. De er nu klar til brug 
    3. Skrub kartoflerne og kog dem møre i rigeligt saltet vand 
    4. Lad dem køle helt af 
    5. Rør cremefraiche, mayonnaise, sukker og sennep sammen i en skål og smag til med salt og peber. 
      Tilsæt evt. mere sennep, hvis du ønsker en skarpere smag 
    6. Vask krydderurterne og tør dem godt af. Hak i mindre stykker. 
      Gem lidt af urterne til topping 
    7. Vask radiser for evt. jord og skær i tynde skiver 
    8. Skær de kolde kartofler i mundrette stykker 
    9. Vend kartofler, linserne, radiser og krydderurter sammen med dressingen 
    10. Drys til sidst med de resterende urter og servér 

    Du kan servere de to retter sammen, eller du kan servere svampefrikadellerne f.eks. med vores hummus, aioli af aquafaba eller linsepesto. Kartoffelsalaten kan serveres med vores hestebønnedeller med dansk svinekød eller falafler. 

    Danske Ingrid Ærter

    Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

    → Køb Danske Ingrid Ærter