Asiatisk inspirerede kyllingeboller med gråærter - Pure Dansk™

Asiatisk inspirerede kyllingeboller med gråærter

Af Pure Dansk

Asiatisk inspirerede kyllingeboller med gråærter - Pure Dansk™

Asiatisk inspirerede kødboller med gråærter og hakket kylling vendt i en fyldig asiatisk sauce. Gode til en måltidsbowl med salat, en sandwich, eller bare som de er. Fyldt med masser af smag og umami fra soya og ingefær.

Forberedelse 35 min / Tilberedning 15 min / I alt 50 min. 
Opskriften giver til 4 personer 


Ingredienser 

Kødboller

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 2 forårsløg
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 2 spsk soya
  • 3 cm ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • Peber
Asiatisk sauce
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk brun farin
  • 1 dl æble juice
  • Saft fra 1 lime
  • 1 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • ½ frisk chili 
  • 1 dl kogevand fra Gråærterne

Fremgangsmåde

Dagen før: 
  1. Skyl de tørrede gråærter. Sæt dem i blød i rigeligt vand og på køl i minimum 12 timer for at forkorte kogetiden. 
På dagen:
  1. Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne, og kog dem i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. 
  2. Blend de kogte gråærter i en minihakker, til de er finthakkede.
  3. Riv hvidløg, løg og ingefær på et rivejern og finthak derefter forårsløgene.
  4. Rør kyllingefarsen og de øvrige ingredienser sammen i en skål, til en sammenhængende masse.  Farsen skal have en klistret konsistens.  
  5. Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
  6. Form ca. 25-30 små kødboller med en spiseske og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Placér eventuelt lille skål med koldt vand i nærheden til at rense fingrene.
  7. Bag kødbollerne i 10 min i den forvarmede ovn. Imens kan du lave saucen/dippen.
  8. Riv ingefær og hvidløg og hak chilien fint. 
  9. Kom ingefær, hvidløg og chili på en pande og kog det ind under omrøring, i ca. 8-10 min. Det skal tykne let.
  10. Skru ned for varmen og vend kødbollerne rundt i saucen. Lad dem simre let i saucen i ca. 3 min.