Asiatisk inspirerede kødboller med gråærter og hakket kylling vendt i en fyldig asiatisk sauce. Gode til en måltidsbowl med salat, en sandwich, eller bare som de er. Fyldt med masser af smag og umami fra soya og ingefær.
Forberedelse 35 min / Tilberedning 15 min / I alt 50 min.
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
Kødboller
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
- 400 g hakket kyllingekød
- 2 forårsløg
- 1 lille løg
- 1 æg
- 2 spsk soya
- 3 cm ingefær
- 2 fed hvidløg
- Peber
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk soja
- 1 spsk brun farin
- 1 dl æble juice
- Saft fra 1 lime
- 1 fed hvidløg
- 2 cm ingefær
- ½ frisk chili
- 1 dl kogevand fra Gråærterne
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede gråærter. Sæt dem i blød i rigeligt vand og på køl i minimum 12 timer for at forkorte kogetiden.
- Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne, og kog dem i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand.
- Blend de kogte gråærter i en minihakker, til de er finthakkede.
- Riv hvidløg, løg og ingefær på et rivejern og finthak derefter forårsløgene.
- Rør kyllingefarsen og de øvrige ingredienser sammen i en skål, til en sammenhængende masse. Farsen skal have en klistret konsistens.
- Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
- Form ca. 25-30 små kødboller med en spiseske og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Placér eventuelt lille skål med koldt vand i nærheden til at rense fingrene.
- Bag kødbollerne i 10 min i den forvarmede ovn. Imens kan du lave saucen/dippen.
- Riv ingefær og hvidløg og hak chilien fint.
- Kom ingefær, hvidløg og chili på en pande og kog det ind under omrøring, i ca. 8-10 min. Det skal tykne let.
- Skru ned for varmen og vend kødbollerne rundt i saucen. Lad dem simre let i saucen i ca. 3 min.