Bruschetta med tomater, Anicia linser og burrata

Af Pure Dansk™

Bruschetta med tomater, Anicia linser og burrata
Vegetarisk
Vegetarisk
Bruschetta med tomater, Anicia linser og burrata

Bruschetta med friske tomater, Anicia linser og burrata ost. En dejlig forret, frokost eller som del af flere forskellige små retter antipasta.

Italiensk forret med tomat, burrata og linser

Bruschetta er en elsket og farverig ret fra det rustikke italienske landkøkken. I vores variant af den traditionelle bruschetta forener vi den friske tomatsalat lavet på solmodne tomater med silkeblød burrata, sprødt brød og danske Anicia linser for milde smagsnoter og bid. 

En smagfuld og elegant ret, der forener det enkle med det sofistikerede – perfekt til et flot bord med antipasta eller som første servering til en sommeraften i haven.

Få mere inspiration til de små lækre bruschetta med vores to andre varianter, bruschetta med Ingrid ærter, grønne ærter og friskost og bruschetta med stegte hestebønner, svampe og rosmarin.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Bruschetta med tomater, Anicia linser og burrata

Antal
8-10 stk.
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 400 g blandede tomater 
  • 1 burrata eller frisk mozzarella
  • 1 lille rødløg 
  • 2 spsk. olivenolie 
  • 1 spsk. balsamico 
  • 1 tsk. sukker 
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • Salt 
  • Friskkværnet peber 
  • Tilbehør

  • 1 baguette eller surdejsbrød
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter. Hæld kogevandet fra, og lad linserne køle af.
  • Skyl tomaterne og skær dem i kvarte og halve.
  • Skær rødløget i små stykker, og hak frisk basilikum groft.
  • Kom Anicia linser, basilikum og tomater i en skål, og vend let med olivenolie, balsamico, sukker, salt og peber. 
  • Skær brødet i skiver og rist det en brødrister, eller i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
  • Kom lidt olivenolie og et drys salt på hver brødskrive. 
  • Fordel tomatsalaten på de ristede brødskiver sammen med frisk burrata ost, og pynt med frisk basilikum og lidt ekstra olivenolie.
  • Serveringsforslag

    Servér bruschetta stykkerne som en forret, let frokost eller deleretter.