Bygotto er en cremet og nordisk udgave af den klassiske risotto. Anicia linserne giver sammen med svampene både bid og en cremet fyldig smag, der passer perfekt til det køligere vejr.
75 g Arla Unika Havgus (alternativt kan du bruge parmesan)
2 spsk. citronsaft
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg og hak det fint
Rens svampene grundigt, gerne uden at skylle dem, da de vil suge en del væske
Steg dem glasklare i en gryde med 1 spsk. smør og halvdelen af svampene (ca. 4-5 min.)
Tilsæt hvidvin og reducér det til halvdelen
Skyl perlebyg og Anicia linser, og kom i gryden sammen med grøntsagsbouillon
Lad det koge ved svag varme i 35 min. (uden låg) til du får en cremet konsistens. Hvis den er for tynd efter 35 min., koges der videre på den, og hvis den er for tyk, kan du justere med bouillon eller vand
Steg resten af svampene i olie på panden i 3-4 min ved høj varme. Krydr dem med salt
Kom svampene i bygottoen og tilsæt derefter ost, resten af smørret og citronsaft. Smag til med salt og peber
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.