Bedste Cookies med gråærter og ærtemel - Pure Dansk™

Cookies med gråærter og ærtemel

Af Pure Dansk™

Bedste Cookies med gråærter og ærtemel - Pure Dansk™

Sprøde udenpå og bløde indeni, præcis som en god cookie skal være. Smag cookies med chokolade og gråærter, som alternativ til nødder.  

Forberedelse 1 time og 20 min / Tilberedning 15 min / I alt 1 t 35 min 
Opskriften giver til 20 stk. 

Ingredienser 

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
  • 250 g Smør 
  • 2¾ dl Brun farin 
  • 2 dl Sukker 
  • 2 Æg 
  • 5 dl Hvedemel 
  • 2 dl (140) g Dansk Ærtemel
  • 1½ tsk. Bagepulver 
  • 1 tsk. Natron 
  • 1 tsk. Salt  
  • 2 tsk. Vaniljesukker 
  • 150 g Chokolade 

Fremgangsmåde

Dagen før: 

  1. Skyl de tørrede Gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 

På dagen:

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Gråærterne i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad Gråærterne køle af.
  2. Kom smør, brun farin og sukker i en skål og pisk det hurtigt sammen 
  3. Pisk æggene i ét af gangen og sigt herefter hvedemel, ærtemel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker i dejen - ælt kort dejen sammen
  4. Vend grofthakket gråærter og chokolade i cookiedejen og sæt den på køl i 1 time
  5. Tænd ovnen på 180 °C varmluft
  6. Form cookiedejen til 20 kugler og placer dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir 
  7. Bag dem i 10-12 min, til de er gyldne i kanten og er begyndt at sprække let ovenpå 
  8. Afkøl dem på en rist inden servering.
    Opbevar i en lufttæt beholder i op til 3 dage 

Du kan med fordel fryse cookiekuglerne, så du nemt lave friskbagte cookies.