Crumble med danske linser, æbler og bær

Crumble med danske linser, æbler og bær

Af Pure Dansk

Crumble med danske linser, æbler og bær

Får du gæster på besøg er denne crumble et sikkert hit. Vi er inspireret af den klassiske æble crumble, som vi har tilsat bær fra haven og vores danske Anicia linser. Den smager dejligt med vores Aquafaba skum og friske bær.

 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 t og 15 min
Denne opskrift er til 10 personer.

 

Ingredienser

  • 250 g koldt dansk smør
  • 2,5 dl dansk sukker
  • 2,5 dl dansk hvedemel
  • 4 dl dansk havregryn
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1,5 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • ½ tsk. dansk honning
  • 1 dl danske hasselnødder
  • 0,75 dl tørrede danske Anicia linser
  • 150 g danske æbler
  • 3 dl danske brombær
  • 2,5 dl kogte danske hyldebær

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og kog 100 g tørrede danske linser i ca. 20-25 minutter. Hæld vandet fra de kogte linser
  2. Tænd ovnen på 175 °C almindelig ovn.
  3. Sæt støbejernspanden ind i den kolde ovn, så den kan varme op sammen med ovnen
  4. Bred linserne ud på en bradepande med bagepapir, og rist dem i ovnen i 10. min, til de er gyldne. Lad dem køle af.
  5. Skær smørret i tern og smuldr det med sukker og mel
  6. Bland herefter havregryn og vaniljepulver og kanel i
  7. Lad crumbledejen stå på køl i 30 min.
  8. Skær i mellemtiden æbler i tern og hak hasselnødderne.
  9. Fordel først ca. 1/3 af crumbledejen i klumper på den varme pande, og læg herefter bærrene ovenpå.
  10. Bland 2/3 af nødderne og linserne med den resterende crumbledej og læg ovenpå bærrene.
  11. Sæt stegepanden i ovnen i ca. 45 min., indtil din crumble har fået en gylden og sprød overflade
  12. Vend de resterende hasselnødder og linser med 1 tsk honning og drys på toppen

Servér med cremefraiche eller vores Aquafaba skum.